Plaža Rimini
Turizem admin  

Obiščite Rimini in odkrijte njegove turistične znamenitosti

Če se odločite za obisk Riminija, imate priložnost odkriti in raziskati nekatera najbolj znana italijanska letovišča na plaži. Tu se nahaja tudi eno največjih letovišč na plaži v vsej Evropi.

O Riminiju 

Mesto Rimini se nahaja na vzhodni obali Italije, ki je obrnjena proti Jadranskemu morju. Rimini je med turisti znan daleč naokoli in si je prislužil sloves prestolnice obmorskega nočnega življenja in turizma v Italiji. Množice turistov prihajajo v kraj zaradi lepih peščenih plaž, ki se raztezajo v dolžini 15 kilometrov. 

Rimini - Ponte di tiberio
Ponte di Tiberio ( Tiberijev most), Rimini

Vendar pa Rimini ponuja še veliko več, zaradi česar si zasluži mesto na vašem seznamu destinacij, ki jih morate obiskati. Ne glede na to, ali želite na hitro pobegniti ali pa se odpraviti na že zdavnaj zamujene počitnice, boste zaradi naslednjih razlogov želeli čim prej rezervirati svoj let v Rimini!

Plaže v Riminiju 

Kot smo že omenili, je Rimini najbolj znan po plažah, zato je smiselno, da ne zamudite priložnosti in obiščete Lungomare Augusto in Marina Centro, kjer boste našli te čudovite plaže in središče nočnega življenja na plaži. 

YouTube video
Rimini je znano italijansko letovišče na jadranski rivieri z veliko urejenimi plažami

Riminijeve plaže se razprostirajo na izjemno dolgi obali, ki je povsod polna dejavnosti za vse. Lahko se odpravite na jadranje na deski ali pa se preprosto zabavate ob bleščeče modri vodi. 

Ne spreglejte tudi članka z naslovom: Obiščite Bled v Sloveniji in zagotovo boste navdušeni nad njegovo lepoto

Umetnost in kultura Riminija 

Poleg slavnih plaž in znamenitega nočnega življenja sta kultura in umetnost v Riminiju nekaj, zaradi česar mesto resnično izstopa in zaradi česar ga boste želeli obiskati. Vsako poletje se tu odvija umetniški festival, imenovan Sagra Musicale Malatestiana, ki na to območje pripelje svetovne umetnike na veliko slavje polno glasbe, plesa, gledališča in vizualne umetnosti. 

Cineteca in Mestni muzej sta najpomembnejša kraja, kjer si lahko ogledate italijansko umetnost in filme o Riminiju in enem od priljubljenih sinov mesta, filmskem režiserju Federicu Felliniju. 

Piazza Cavour 

Če želite med obiskom Riminija od blizu spoznati vsakdanje življenje in domačine, je odličen kraj Piazza Cavour. Na tem glavnem trgu se opravljajo osnovne zadeve, kot so trženje in vladne funkcije. Osrednja znamenitost trga sta kip papeža Pavla IV. in vodnjak Pigna, ki izvira izpred več sto let. 

Trg obkrožajo tudi številne zgodovinske in pomembne znamenitosti, ki jih ne smete zamuditi, kot so mestna hiša, Castel Sismondo, Teatro Amintore Galli in Palazzo dell’Arengo. 

Nočno življenje v Riminiju 

Viale Vespucci in Lungomare Augusto sta polna restavracij, nočnih klubov, arkad in barov, ki so odprti vso noč. Ko obiščete Rimini, morate preizkusiti njegovo izjemno nočno življenje. 

Rimljanski Rimini 

Oglejte si sledove starega Riminija in njegove rimske vplive, ki segajo več stoletij nazaj. Glavna rimljanska mestna vrata so znana pod imenom Arco d’Augusto in so bila postavljena že 27 let pred našim štetjem, zato so priljubljena točka turistov. Tu so še druge rimske sledi, vključno z rimskim amfiteatrom in 62 metrov dolgim mostom Ponte di Tiberio. 

Kmalu obiščite Rimini in se prepričajte o vseh njegovih neverjetnih znamenitostih!

Iz iste kategorije: