Bled iz zraka
Turizem admin  

Obiščite Bled v Sloveniji in zagotovo boste navdušeni nad njegovo lepoto

Bled je slovensko mesto ob vznožju Julijskih Alp ob priljubljenem ledeniškem Blejskem jezeru. Na pečini nad jezerom stoji Blejski grad iz 11. stoletja, v katerem so kapela, muzej in tiskarna. 

Ko boste obiskali Bled, vas bo presenetilo veliko stvari, med njimi so tudi naslednje:

Uresničite svoje želje, ko obiščete Bled

Pletne, tradicionalni leseni čolni, že leta popeljejo vse obiskovalce na otok sredi jezera. Takšne čolne upravljajo pletnarji, ki so stoječi veslači. Po pristanku se morajo obiskovalci povzpeti po devetindevetdesetih kamnitih stopnicah, da pridejo do cerkve.

Blejska pletna
Na otok na Bledu vas odpeljejo s tradicionalno Blejsko pletno do Blejskega otoka

Na tem otoku lahko prisluhnete cerkvenemu zvonu in sami pozvonite. Legenda pravi, da se vam bodo s tem uresničile vse želje. Ko se vrnete na obalo jezera, si lahko celoten otok ogledate z gradu ali s poti s konjsko vprego, ki vas bo popeljala okoli čudovitega jezera.

Spoznajte zgodbo neverjetnega blejskega zvona

Cerkveni zvon, izdelan v začetku 16. stoletja, je prišel od papeža. Zgodba pravi, da ga je papež podaril cerkvi, potem ko je prvotni zvon poslala na otok vdova v spomin na svojega pokojnega moža in se je med nevihto potopil v jezero. Zato ima Bled par legendarnih cerkvenih zvonov. Legenda o potopljenem zvonu je vsako leto v središču pozornosti ob posebnem božičnem dogodku.

YouTube video
Pritrkavanje na Blejskem otoku za dan državnosti

Doživetja in razgledi na Blejskem gradu

Čudovit razgled na jezero, okoliške vrhove in otok se odpira z gradu, ki se nahaja nad jezerom na pečini. Zaradi svoje lepote velja za eno najboljših poročnih prizorišč v Evropi, postal pa je tudi prizorišče pomembnega državnega protokola in diplomatskih srečanj. Poleg slikovite arhitekture so na tem gradu tudi muzejska zbirka, grajska tiskarna, grajska klet, restavracija in grajska kovačija. V poletnih mesecih se lahko obiskovalci srečajo z grajskim gospodom ali uživajo v vsakoletnem lokostrelskem turnirju.

Termalni vrelci v okolici jezera

Zaradi neokrnjene narave in gorskega podnebja je Blejsko jezero nekoč veljalo za zdravilišče. Na jezeru so različna kopališča. Z vodo se oskrbuje iz nekaj izvirov. Poleg tega so v severovzhodnem delu jezera termalni vrelci, ki zdaj oskrbujejo bazene blejskih hotelov.

Naravne lepote soteske Vintgar

Nedaleč od jezera je soteska, ki zaradi svoje izjemne lepote privablja obiskovalce. Razgledne galerije in leseni mostovi vas bodo vodili po soteski med kaskadami, tolmuni in slapovi. Nad sotesko se dviga tudi enonadstropni kamniti nekdanji železniški most. Soteska Vintgar vas bo presenetila tudi zaradi svoje izjemne flore.

Plaža Rimini

Obiščite Rimini in odkrijte njegove turistične znamenitosti

Če se odločite za obisk Riminija, imate priložnost odkriti in raziskati nekatera najbolj znana italijanska letovišča na plaži. Tu se nahaja tudi eno največjih letovišč na plaži v vsej Evropi.

Iz iste kategorije: