registracija domene in izbira strežnika
Nasveti in posel admin  

Registracija domene in izbira strežnika

Zagon svoje lastne spletne strani zahteva od nas, da prej opravimo nekaj osnovnih stvari. Najbolj pomembna je registracija domene, ki nam omogoča, da zakupimo želeno ime za svojo spletno stran. Velika vlogo tudi igra izbira paketa gostovanja. Tako omogočimo, da bo strežnik gostoval vso HTML, CSS, JavaScript in drugo kodo, ki je potrebna za delovanje spletne strani. Preden zakupimo samo ime pa je dobro, če poznamo nekaj osnovnih konfiguracij strežnikov. Ko nameravamo zakupiti ime, je vedno dobro, če opravimo osnovno raziskavo na spletu, ki nam bo pokazala primernost in dostopnost izbranega imena.

Kaj sploh je registracija domene?

YouTube video
Vse kar morate vedeti o domenah.

Vsaka spletna stran potrebuje svoje ime. Tako je potrebno registrirati domeno, če želimo, da bo naša stran bila dostopna strankam in naključnim obiskovalcem. Izbira imena je prosta, vendar se je potrebno zavedati, da je v obstoju že več kot 170-200 milijonov aktivnih spletnih strani. To pomeni, da je veliko število imen že zavzetih. Zato je vedno možnost, da si bomo morali omisliti drugačno ime ali trenutnega malenkost spremeniti. 

Veliko pomembnost pa tudi nosi izbira končnice oziroma domene vrhovne ravni. Ta določa kateremu občinstvu je sama spletna stran namenjena. Zato je pomembno, da izberemo pravilno vrsto, saj bomo tako lažje dosegli želeno občinstvo.

Končnica pri registraciji domene je zelo pomembna

Zakup imena spletne strani je mogoč na številnih spletnih registrarjih. Predlagano pa je, da to opravimo pri ponudniku spletnega gostovanja. Neglede na to, kje bomo registrirali domeno, je pomembno, da si izberemo primerno končnico.

enostavna registracija domene
Če želimo, da bo naša stran bila dostopna strankam in naključnim obiskovalcem moramo registrirati domeno.

Več si preberite v članku na povezavi: https://www.tiskalnik.net/registracija-domene-in-izbira-streznika/

Iz iste kategorije: