Nasveti in posel admin  

Inštrukcije programiranja

Kdor se danes želi učiti s pomočjo inštruktorja, lahko izbira med številnimi možnostmi in področji. Podjetja, ki ponujajo pomoč osnovnošolcem, dijakom ali študentom, imajo namreč v svoji ponudbi poleg klasičnih predmetov, kot sta matematika ali fizika, tudi vse več specializiranih področij. Med številnimi možnostmi se tako lahko na primer odločimo tudi za inštrukcije programiranja.

Področja, kakršno je programiranje, so danes v razcvetu, saj napredna znanja programskih jezikov in poznavanje tehnološko izpopolnjenih rešitev predstavljajo bližnjico do kakovostne in dobro plačane zaposlitve. Z naraščanjem popularnosti računalniških ved pa seveda narašča tudi število tistih, ki si želijo poglobiti svoje znanje, a tega brez pomoči ne zmorejo. Za takšne posameznike so inštrukcije programiranja odlična rešitev, saj svoje znanje lahko gradijo s pomočjo strokovnjaka, ki se prilagodi njihovim željam in potrebam.

Naročanje na inštrukcije programiranja

Tako kot na vse druge inštrukcije, se je tudi na inštrukcije programiranja najbolje naročiti kar preko spletnega obrazca. Na takšen način si lahko v nekaj minutah izberete tip inštrukcij (individualno ali skupinsko), področje (C/C++, Ruby, Java, HTML, CSS, JAVA, Python/Django …), želeno število ur, včasih pa celo točno določenega inštruktorja ali inštruktorico.

Tisti ponudniki, ki še ne ponujajo obrazcev, običajno zahtevajo, da jih kontaktirate preko elektronske pošte ali telefona, da se dogovorite o terminih in ostalih podrobnostih. Večina podjetij se vedno potrudi, da se čim bolj prilagodijo željam naročnika.

Kako vse skupaj poteka in kakšne so cene?

Ponudniki inštrukcij se navadno potrudijo, da čim več o procesu poučevanja povedo že na svoji spletni strani. Bodoči inštruiranec si tako lahko že predhodno ogleda, katere programske jezike se lahko s kom uči ter kakšni učni sklopi obstajajo. O točnih podrobnostih, ki so seveda odvisne od njegovega predznanja, razpoložljivega časa in težav pa senato pogovori s ponudnikom.

Včasih so se inštruktorji pred pričetkom dela pripravljeni z bodočim učencem tudi sestati. Takšna neformalna srečanja, denimo na kavi, so namenjena temu, da učenec spozna svojega učitelja. Tako lahko presodi, če se bosta ujela, nato pa skupaj z njim sestavi načrt in uskladi formalnosti.

Cena na uro je odvisna od več dejavnikov. V prvi vrsti je pomembno, ali se boste prijavili na individualne ali na skupinske inštrukcije. V primeru inštrukcij programiranja so lahko inštrukcije malce dražje, saj gre za področje, ki zahteva specializirana znanja in pristope.

Želite izvedeti še več? Preberite si, kako se lahko programiranja z inštruktorjmem naučite tudi sami.

Iz iste kategorije: