šampon za pse
Dom in družina admin  

Ohranjanje čiste dlake naših štirinožnih prijateljev

Dlaka je izredno pomemben del naših štirinožnih najboljših prijateljev. Če imajo sijoči, urejeno in lepo dlako, je to tudi dober pokazatelj njihovega celotnega oziroma splošnega zdravja. Nekateri psi potrebujejo več drugi pa manj nege kožuščka. Ne glede na pasmo in velikost našega najboljšega prijatelja nam šampon za pse lahko močno olajša oskrbo dlake. Uporabljati ga je mogoče v vseh vremenskih pogojih in skozi celo leto. To seveda velja, če uporabljamo primerno vrsto omenjenega higieničnega sredstva, saj poznamo več izvedb. Ključno je, da skrbimo za čistost pasje dlake v vseh sezonah, saj bomo tako preprečevali bolezni in parazite.

Šampon za pse je izredno učinkovit

Uporaba primernega higieničnega sredstva za našega psa je zelo pomembno. Pasja dlaka in koža ima drugačno pH vrednost, kot jo imajo druge živali ali človek. Zato ni nikoli priporočeno, da uporabljamo generična mila ali druge predmete za čiščenje pasjega kožuha. To pa zato, ker šampon za pse uporablja posebno formulo, ki ne draži kože ali povzroča drugih neželenih učinkov. 

Šampon za pse za oskrbo dlake
Šampon za pse nam lahko močno olajša oskrbo dlake. Uporabljati ga je mogoče v vseh vremenskih pogojih in skozi celo leto.

Pasja koža vsebuje posebne bakterije, ki skrbijo za njeno zdravje in druge značilnosti. Enako velja za kožo vseh drugih živali kot tudi človeka. To je tudi razlog, da je pasji šampon izredno pomemben za čiščenje oziroma vzdrževanje čistega pasjega kožuščka.

Šampon za pse kot učinkovito sredstvo proti bolham

Poznamo več vrst šamponov za pse izmed katerih ima vsak svojo posebnost oziroma namen. Nekateri so namenjeni samo čiščenju umazanije, drugi pa imajo tudi proti-parazitne lastnosti. V bolj toplih mesecih leta se pogosto na našem psu lahko zaredijo bolhe, klopi, garje in drugi paraziti. Omenjeni paraziti povzročijo veliko nelagodje in skrbi našemu psu. Če težave ne razrešimo, pa lahko pride tudi do hujših zapletov z zdravjem psa, kot je slabokrvnost.

Šampon za pse ne draži kože
Šampon za pse uporablja posebno formulo, ki ne draži kože ali povzroča drugih neželenih učinkov, še posebej če hočemo odstraniti bolhe ali druge parazite.

Zelo pomembno je, da uporabljamo proti-parazitni šampon za psa po proizvajalčevih navodilih. Tako se izognemo zdravstvenim zapletom in drugim težavam, saj ima omenjen šampon zelo močno sestavo formule, ki ni namenjena za pogosot uporabo.

Lokalna pasja trgovina ponuja vrhunske izdelke

Dandanes je mogoče kupiti skoraj karkoli v velikih trgovskih centrih. Na voljo so, po izredno nizki ceni, številni proizvodi za naše kužke in tudi odrasle pse. Igrače, povodce, brikete in podobno je mogoče kupiti po nizku ceni in v veliki količini. To pa ne pomeni, da so omenjeni proizvodi kakovostni oziroma, da dobro vplivajo na našega psa. Veliko bolj kakovostno izbiro ima lokalna pasja trgovina, saj je namenjena samo oskrbi našega psa in moraa tudi drugih živali. 

pasja trgovina ima kakovostno izbiro
Pasja trgovina ima kakovostno izbiro, saj je namenjena samo oskrbi našega psa in morda tudi drugih živali. 

Vsi zaposleni v lokalni pasji trgovini so skoraj sigurno tudi ljubitelji živali. Zato nam lahko ponudijo vrhunske nasvete o prehrani, higieni, odstranjevanju parazitov in drugih ključnih tematikah, kar se tiče hišnih ljubljenčkov.

Hipoalergen šampon za pse

Nekateri kužki imajo zelo občutljivo kožo. Za to so lahko zadolžene bolezni, nepravilna prehrana kot tudi genetska predispozicija. Ne glede na razlog občutljivost moramo biti posebej pazljivi.

  • Uporaba hipoalergenega šampona za pse je ključna, če želimo očistiti dlako našega malega kosmatega prijatelja.
  • Narejen je tako, da močno zmanjša ali popolnoma onemogoči alergijski odziv občutljive pasje kože.
  • Vsebuje kakovostne in pogosto naravne sestavine, ki so namenjene hidraciji in negi kože.
  • S tem se prepreči srbenje, suhost in druge simptome. Pri svojem delovanju pa s kože ne odstrani naravna olja, ki so ključna za ohranjanje zdrave kože.

V bližnjo pasjo trgovino po nasvete za vse pasje lastnike

Preventiva je najboljša obramba proti mogočim zdravstvenim težavam našega psa. Strokovnjaki priporočajo, da je veliko bolje kupovati kakovostne brikete in konzerve z mesom, ki vsebujejo visok delež mesa. Tako je mogoče našemu psu zagotoviti najbolj zdravo, energije polno in veselo življenje.

Bližnja fizična ali spletna pasja trgovina nam lahko ponudi nasvete o ohranjanju zdravja našega psa na več načinov. Pri tem pa imamo tudi možnost se posvetovati z ljubečimi in skrbnimi lastniki psov ter drugih malih živali.

Suhi šampon za pse

Včasih male domače živali ne prenesejo pranja kožuha z vodo. Za to so lahko zadolženi različni dejavniki. V tem primeru je suhi šampon za pse najboljša rešitev. Deluje tako, da se na psu posuši in nase veže vso umazanijo. Ostanke šampona pa počešemo z dlake in s tem tudi umazanijo.

YouTube video
Suhi šampon za pse

Suhi šampon za pse je idealen za uporabo v zimskem času ali takrat, ko nimamo dostopa do vode. Če se naš kuža boji umivanja z vodo, je uporaba omenjenega higieničnega sredstva tudi zelo priporočljiva. Pomembno je, da sledimo napotkom proizvajalca šampona za pse, saj se uporaba, nanos in druge lastnosti razlikujejo glede na proizvajalca, vrsto šampona ter druge lastnosti.

Iz iste kategorije: