Dom in družina admin  

Izdelava fasade na stanovanjski hiši in na drugih objektih

Prav zagotovo se boste strinjali z nami ob trditvi, da je fasadna plošča iz stiroporja največkrat uporabljena izolacijska plošča v fasadnih sistemih; in to ne glede na to, ali je v igri izdelava fasade na stanovanjski hiši ali pa na katerem koli drugem objektu oziroma stavbi. Plošča, narejena iz stiroporja, slabo absorbira vodo in je zelo odporna na primer na gnitje in plesni. Njena toplotna prevodnost je visoka; primerna pa je tako za novogradnje kot tudi za toplotne obnove objektov.

Po drugi strani pa se izdelava fasade na stanovanjski hiši in druge objekte opira še na druge materiale, med katerimi zagotovo izstopa tudi zelo priljubljena mineralna volna.

Izdelava fasade iz stiroporja je med cenovno najbolj ugodnimi

Izdelava fasade na stanovanjski hiši ali drugih objektih iz stiroporja pa ni priljubljena samo zaradi številnih prednosti oziroma karakteristik, s katerimi se ponašajo stiroporne plošče, temveč tudi zato, ker je to najugodnejša ponudba na trgu. Sicer pa poznamo več vrst stiropornih plošč, med katerimi so najpopularnejše tiste, ki jim je dodan grafit, saj lahko dosežejo največjo učinkovitost, ki jo pri tovrstni dejavnosti pričakujete.

Mineralna volna v fasaderstvu

Poleg stiroporja oziroma stiropornih plošč različne debelosti, od katere je prav tako odvisna končna cena, pa se za fasade zelo pogosto uporablja tudi mineralna volna, čeprav je v povprečju kar za četrtino dražja od kakovostnih stiropornih plošč.

Priljubljene so na primer fasadne lamele. To so plošče, ki so narejene iz kamene volne. Ponujajo vam odlične fizikalne lastnosti ter vrhunsko zvočno izolacijo. Obenem je za fasadne lamele iz kamene volne značilno še to, da so negorljive in kot take izjemno primerne za izolacijo višjih stavb ter drugih objektov s protipožarnimi zahtevami.

Ne glede na to, iz katerega materiala bo potekala izdelava fasade na stanovanjski hiši ali drugih objektih, pa je izjemnega pomena tudi to, da tovrstna izdelava poteka pod strokovnim okriljem izkušenih fasaderjev.

Iz iste kategorije: