Dom in družina admin  

Za cenejšo ogrevanje uporabljajte toplotne črpalke zrak voda

Za poletne dni pa naj klimatska naprava za vas poskrbi.
Verjetno smo mnenja, da se prava vročina, kot jo dobro poznamo, še ni začela. Kar je popolnoma v redu, saj imamo tako še vedno dovolj časa na voljo, da si zagotovimo vse kar potrebujemo za dneve, ko pa le ta potrka na vrata.toplotne črpalke zrak voda
Zagotovo si vsi prav dobro predstavljamo, kako je, ko se sredi največje vročine vozimo domov iz službe ali kakšne druge obveznosti. Komaj čakamo, da pridemo domov, da se damo v bolj lahkotna, poletna oblačila in si pripravimo ustrezno osvežilno pijačo. No, vse to nas dejansko lahko še bolj razočara, če je doma še bolj vroče kot zunaj, oziroma če je bolj soparno.
Mar ne bi bilo super elegantno, da bi nas doma pričakalo prijetno ohlajeno stanovanje? Verjetno zveni vse prej kot enostavno, pa vendar ni. Preprosto si omislimo klimatsko napravo. Takšno, ki je avtomatska, kjer lahko nastavimo določeno temperaturo in klimatska naprava bo poskrbela, da se ta temperatura ohranja. S tem naredimo konec vsem vročim, in zaradi vročine, neprespanim dnem. Klima je naprava, ki ne le hladi, ampak tudi greje. Zato jo lahko uporabimo, kot sredstvo za gretje po zimi. Res je po moči bolj namenjena manjšim prostorom, vendar ideja je, da je vsestransko uporabna. Lahko pa se odločite za malce večjo investicijo in vašemu domu zagotovite varčnejši način ogrevanja in ohlajevanja tako, da si uvedete sistem toplotne črpalke zrak voda. Toplotna črpalka deluje tako, da vir toplote premika iz enega vira v drugega.
Zakaj imamo takšno pestro ponudbo črpalk? To pa zato, ker je vir toplote lahko različen. Lahko je iz zraka, vode ali pa iz zemlje. Črpalka črpa toploto in jo skozi določene sisteme izrabi za ogrevanje tal, vode, radiatorjev ali kakšnih drugih naprav. Toplotna črpalka je zelo ekonomično naravnana, kajti strošek obratovanja je zelo nizek, hkrati pa je okolju zelo prijazna. Ker je strošek obratovanja zelo nizek, je tu možno na dolgi rok zelo prihraniti. Je pa potrebno omeniti, da je uvedba črpalke v bivalno okolje, finančno kar obremenjujoča. Zato pa so tu na voljo tudi različni viri subvencioniranja, na katera se morate prijaviti. V primeru, da se vam subvencija odobri, si lahko črpalko omislite po dokaj ugodni ceni in že v relativno kratkem času privarčujete tako z energijo kot z denarjem.
Za vse vaše potrebe po ogrevanju ali ohlajanju prostorov poskrbi podjetje Aircon s svojimi toplotnimi črpalkami. Ponudbo najdete tu.
https://www.youtube.com/watch?v=teK6KqOu-Pk

Iz iste kategorije: