Dom in družina admin  

Spalnica je oaza

Čeprav je spalnica le prostor, v katerem spimo in v njej navadno ne preživljamo veliko časa tudi podnevi, pa je zelo pomembno, kako je opremljena, saj to vpliva na kvaliteto našega spanca in počitka, slednji pa zelo vpliva tudi na kvaliteto našega življenja.spalnica-je-oaza

Prostor za umirjanje

Naša življenja so vedno bolj polna stresa, živimo hitro in nemirno, saj je tak naš tempo v sodobnem času. Ves čas se nam nekaj dogaja, zato se zelo težko umirimo in sprostimo. Tudi naš dom je poln različnih šumov, glasov, saj v njem živimo, kuhamo, poslušamo glasbo, se tuširamo, prižgemo napo, televizijo, računalnik in podobno. Spalnica () pa naj bi bila tisti prostor v domu, v katerem teh šumov ni in v katerem se najlažje umirimo, zato je pomembno, kako jo opremimo.

Kaj ne sodi v spalnico?

– računalnik, televizija in vse druge podobne naprave
– močne luči
– močne barve sten in pohištva
– divji vzorci
– natrpanost s pohištvom in drugo opremo
– odvržena oblačila
– preveč načičkani modni dodatki

Kaj sodi v spalnico?

YouTube video

Če želite spalnico, v kateri se boste dobro počutili in boste v njej tudi dobro spali, jo opremite tako, da bo postala vaša oaza miru in sprostitve. Za to poskrbi kakovostno pohištvo, predvsem je seveda pomembna sama postelja, ki mora biti takšna, da se boste na njej dobro spočili.

Omare in ostalo pohištvo pa naj bo tako, da bo izražalo mir in urejenost že na pogled ter da boste vanje lahko pospravili čisto vse, tako da sam prostor ne bo nikoli deloval razmetano. Poleg velike shranjevalne oziroma garderobne omare in postelje vam bodo prav prišle tudi nočne omarice in različna odlagalna površina ob postelji, kamor boste lahko odložili robčke, knjigo, očala ali pač kaj drugega.

Zelo zanimiva in estetska rešitev za že uporabljena oblačila, ki si jih zvečer ali ob prihodu domov slečete, pa so posebni samostoječi obešalniki, na katerih bodo oblačila lično razporejena in se bodo hkrati tudi prezračila. To je le eden od dodatkov, ki poskrbi za pravo energijo v spalnici, predvsem pa je treba poskrbeti, da v njej ni preveč vsega, ampak le tisto, kar v njej res potrebujete.

Iz iste kategorije: