hranjenje psa
Dom in družina admin  

Kako najbolje poskrbeti za novega hišnega ljubljenčka

V večini domov lahko srečamo vsaj enega hišnega ljubljenčka. To je lahko mačka, ptič, hrček, najpogosteje pa pes. Za slednjega je treba še posebej dobro poskrbeti, saj od vas v primerjavi z drugimi živalmi praviloma zahteva bistveno več pozornosti. Vsekakor je v prvi vrsti pomembno ustrezno hranjenje psa, prav tako tudi primeren kotiček, kjer se bo nahajal v času, ko vas ne bo doma pa tudi sicer. Ne nazadnje pa si boste morali vsaj nekajkrat na dan vzeti čas, da ga boste odpeljali na sprehod.

Izbira hrane za psa je v prvi vrsti seveda pomembna zlasti od tega, koliko je žival stara, prav tako katere pasme je. Če ste na tem področju začetnik, se je dobro o prehrani psa pozanimati pri strokovnjaku, na primer pri veterinarju, in to še preden kosmatinca pripeljete domov.

Popolna in zdrava hrana za pse v skladu s potrebami psa.
Popolna in zdrava hrana za pse mora biti uravnotežena, kar pomeni, da so vsa hranila in druge snovi med seboj v ravnovesju in v skladu s potrebami psa.

Dobre prehranjevalne navade psa

Dobro je, če hranjenje psa poteka vsak dan ob približno isti uri. Že s tem lahko v veliki meri poskrbite za dovolj dobre prehranjevalne navade. Ključno je, da si doma zasnujete kotiček, kjer se bo pes prehranjeval. V tem kotičku naj bosta vsaj dve različni skledici. Ena naj bo namenjena suhi hrani, druga pa mokri hrani. Vsekakor ne smete pozabiti niti na ločeno posodico za svežo vodo, ki mora biti psu ves čas na razpolago.

YouTube video
Ko boste dobili novega psa je prvi vrsti pomembno ustrezno hranjenje psa, prav tako tudi primeren kotiček, kjer se bo nahajal v času, ko vas ne bo doma pa tudi sicer, poskrbeti pa boste morali tudi za vzgojo vašega ljubljenčka.

Če boste opazili, da hranjenje psa ne poteka tako, kot je treba, boste morali poskrbeti za kakšno spremembo. Morda pes ne bo želel uživati določene vrste hrane zaradi okusa. V tem primeru ga zamenjajte.

Iz iste kategorije: