Dom in družina Matej  

Izbrano krovstvo mora biti usposobljeno za kritino

Bodimo iskreni, menjava kritine ni enostavna in je kar zahteven postopek. Še težje pa se vse skupaj zdi, ko je treba najprej izbrati kritino, nato pa še poiskati krovca, med katerimi pa so razlike v ceni res zelo velike. Glede na to, da se vse skupaj začne z iskanjem kritine, saj si vsak želi zase najboljšo kritino, je najboljša kritina trenutno zagotovo od proizvajalca Gerard.

Ta kritina botruje res čisto vsem vremenskim razmeram in je tako primerna tako za primorski del s hudim vetrom, kot tudi za ostale dele, kjer lahko pihajo orkanski vetrovi. Super se bori tudi s starim ostrešjem, ker je lahka, hkrati pa odlično prenaša sneg, toče … Vendar pa je glede na svoje karakteristike precej različna od ostalih, zato je krovstvo še težje najti. No, vsaj zdi se tako. Najlažje se najde krovstvo za to kritino kar na njihovi strani.

Kaj pa če kritino položimo kar sami?

Zagotovo ena od najbolj tveganih odločitev, ki jih boste sprejeli. Sami namreč ne veste točno, kako se kritino polaga, niste bili usposobljeni in zelo velika verjetnost je, da boste naredili kaj narobe. Posledice nepravilnega polaganja kritine pa so lahko katastrofalne, saj lahko že prvo malo slabše vreme kritino odkrije, potem pa imate podstrešje povsem zalito, mokro podstrešje pa je praktično nemogoče osušiti brez vlage, ki ostane, in brez plesni.

kritina krovstvo

Največkrat je potem najboljša rešitev, da se vsa izolacija zamenja. Če boste izbrali kritino Gerard, morate nujno poiskati tudi krovstvo, ki je za to kritino usposobljeno, saj verjemite, da tudi vsako krovstvo kritine ne bo položilo, če se krovstvo ni usposabljalo. Ravno zato, ker je kritina tako zelo posebna, je tudi polaganje posebno, zato mora biti krovstvo usposobljeno.

Je izbira najcenejšega krovstva res smiselna?

Glede na to, da je toliko ponudnikov za krovstvo, prihaja med njimi do precej velikih razlik v ceni, pri čemer pa so razlike med njimi lahko tudi za nekaj tisočakov različne. Večino ljudi seveda zamika, da bi izbrali najcenejše krovstvo, medtem ko tisto najdražje kot po pravilu odpade. Vendar pa v ponudbi vedno preglejte, če si krovstvo dopušča kakšne dodatne stroške ali je v ponudbi predvidel vse in dopušča, da do kakšnega stroška ne bo prišlo. Le na podlagi tega boste dejansko lahko videli, katera ponudba je tista, ki je za vas sprejemljiva.

Bolj oddaljeno krovstvo najdražje

To pa je dejstvo, na katerega pazite, ko iščete krovstvo zase. Vedno je najbolje izbrati tisto krovstvo, ki je bližje vam in se objekt, ki ga je treba prekriti, oddaljen toliko, da krovstvo še ne zaračunava potnih stroškov, saj lahko le – ti na končnem računu prinašajo res precejšen del zneska.

Iz iste kategorije: