Dom in družina admin  

Najem nepremičnine na Štajerskem

Včasih so se posamezniki preseljevali z območja Štajerske na območje osrednje Slovenije in Ljubljane. Dandanes se čedalje več posameznikov seli iz osrednje Slovenije v smeri Štajerske. Avstrija namreč nudi obilo zaposlitvenih možnosti za mlade. Čedalje več mladih se tako seli v Maribor z okolico. Na ta način ostanejo v domovini, a imajo vseeno precej blizu do Avstrije. Dnevnih migrantov je čedalje več. Cena nepremičnin je v Sloveniji precej nižja, kot v tujini, zato se najprej večinoma odločijo za najem, kasneje pa nakup nepremičnine.

Iskanje prek spleta

Na spletu lahko hitro preverite, kakšne nepremičnine Maribor www.c21.si nudi za mlade, samske ali mlade družine. Večinoma so cene nižje, kot na primer na primorskem ali v osrednji Sloveniji. Za manj denarja si privoščite tako večje in lepše stanovanje. Pred začetkom iskanja, si najprej določite iskalne nize. Najprej se odločite, ali želite veliko stanovanje ali zadostuje manjše. Razmislite o razporeditvi prostorov ter o tem, kaj nujno potrebujete in kaj malo manj. Glede na pogostost obiskov, prilagodite velikost kuhinje in dnevne sobe. Šele nato si oglejte, kakšne nepremičnine Maribor nudi za vas.

 

Preverite, kakšne nepremičnine Maribor nudi

Čim ste določili iskalne nize, se odpravite na spletne strani nepremičninskih agencij in si oglejte, katere nepremičnine Maribor nudi. Nekatere bodo precej izven vašega proračuna, nekatere bodo bile precej pod, nekatere pa bodo popolnoma ustrezale. Cena naj bo odvisna od tega, koliko časa boste preživeli v samem stanovanju. V kolikor boste tam večino prostega časa, izberite malce dražjo in večjo, a vseeno lepšo različico. V kolikor pa boste tam le nekaj ur dnevno, si lahko privoščite manjše in manj razkošno domovanje.

Delitev stroškov

Velik prihranek pri najemu predstavlja tudi delitev stroškov s sostanovalci. V kolikor ste samski ali v paru, si lahko brez skrbi privoščite malo večjo nepremičnino. Delitev stroškov vam obenem omogoča najem precej bolj razkošnega stanovanja, saj boste stroške delili z ostalimi stanovalci. Kakšne nepremičnine Maribor nudi, si lahko ogledate na spletu. Ne smete pa pozabiti, da vsak potrebuje malo osebnega prostora. V primeru, da boste stanovanje delili še z enim parom, poskrbite, da ima vsak apr svojo sobo.

https://www.youtube.com/watch?v=TWWwleDvMY0

Iz iste kategorije: