Dom in družina admin  

V Ljubljani je vse na dosegu roke

Ljubljana je ravno prav majhna, da za večino turistov predstavlja ljubko srednjeevropsko mestece, ki ga z veseljem obiščejo. Še posebej se jim zdi ljubko mestno središče, kjer mrgoli kavarnic in različnih lokalov ter znamenitosti. Na vsakem koraku najdeš kakšno! Zato ni nič čudnega, da ne le Slovenci, ampak tudi tuji turisti po spletu iščejo iskalni termin najem stanovanja Ljubljana v različnih jezikih, saj jim ni dovolj, da naše glavno mesto le obiščejo, ampak bi v njem radi vsaj nekaj časa tudi živeli.

Privlačno in urejeno mesto

Po mnenju obiskovalcev je Ljubljana zelo privlačno mesto, v katerem se dobro počutijo. Poleg tega pa poudarjajo tudi njeno veliko urejenost, ki je še posebej izrazita v mestnem središču. Tam se tudi nenehno kaj dogaja, kar je še ena stvar več, ki privlači obiskovalce. Prav zato se jih vedno več odloča, da bi radi v slovenski prestolnici preživeli daljše obdobje: vsaj en mesec, pol leta, eno leto ali celo več let. Slovenci bi v tem primeru iskali stanovanje za nakup, večina tujcev pa se odloči drugače: po spletu brskajo za ključnimi besedami najem stanovanja Ljubljana (http://c21.si/nepremicnine/oddaja/stanovanje/osrednjeslovenska/ljubljana.html), saj je v tujini najem zaradi manjših obveznosti in večje mobilnosti veliko bolj priljubljena opcija kot pri nas.

YouTube video

Če tudi vi pobrskate po spletu in v kakšnega od iskalnikov vtipkate enake ključne besede, torej najem stanovanja Ljubljana, boste ugotovili, da se tujega povpraševanja zaveda vedno več najemodajalcev in nepremičninskih agencij. Nemalokrat boste namreč zasledili ali naleteli na nepremičninske oglase v angleščini, nemščini, ruščini in drugih tujih jezikih. Razlog je prav v zanimanju tujcev za slovenske nepremičnine, med katerimi se ruske stranke največkrat odločajo za nakup, tujci iz zahodnih držav pa stanovanja in hiše raje najamejo.

Kakšne pa so najemnine?

Zaradi velikega povpraševanja cene nepremičnin rastejo, kar velja tako za nakupne cene kot za višino najemnin. Dejstvo pa je, da bodo cene še nekaj časa rastle, česar se zavedajo prav vsi, ki poslujejo in delujejo na nepremičninskem trgu. K višanju cen prispevajo tudi tujci, ki se zanimajo za slovenske nepremičnine. Vse to so razlogi, zakaj se vam splača pohiteti z najemom nepremičnine v slovenskem glavnem mestu: če namreč najemno pogodbo sklenete sedaj, se boste zagotovo lahko domenili za nižjo višino najemnine kot čez eno leto ali kasneje. Ne čakajte, torej, ampak najemite svoj novi dom sedaj!

Iščete nepremičnino v Mariboru? Preprosto vpišite nepremičnine Maribor v iskalnik.

 

 

Iz iste kategorije: