Tehnologija admin  

Izbira najboljših slušalk za naš pametni telefon

Dandanes si skoraj vsak posameznik lastni pametni telefon. Res pa je, da jih ne uporabljamo vsi na enak način. Nekateri ljudje večino časa igrajo igre, drugi brskajo po spletu, tretji uporabljajo e-pošto – možnosti uporabe in preferenc je zelo veliko. Res pa je, da je to naprava, ki nas v hipu lahko poveže z našimi najdražjimi preko socialnih omrežij, telefonskega klica ali video sporočila. Zaradi vedno večje zmogljivosti so telefoni nadomestili prenosne predvajalnike glasbe. Tako se je način, kako poslušamo glasbo spremenil, saj so slušalke za telefon postale del več-funkcijske naprave.

Naglavne slušalke za poslušanje glasbe

Naglavne slušalke so mišljene za bolj globoko izkušnjo poslušanja glasbe in igranje iger. Res je, da so velike, pokrivajo celotno uho ter so tudi malo težje. Zaradi vsega tega pa nudijo uporabniku številne ugodnosti, kot so:

  • Izničevanje šumov
  • Daljšo življenjsko dobo baterij z enim polnjenjem
  • Več basa in večja kvaliteta zvoka

Načeloma naglavne slušalke za telefon niso narejene za nošnjo med hojo, ampak so idealen sopotnik na daljših potovanjih, poslušanju glasbe v postelji ali na stolu ipd. So dobra investicija, če želimo slušalke za telefon, ki nudijo najboljšo izkušnjo zvoka.

Slušalke za telefon z ušesnimi čepki

Ko kupimo nov pametni telefon, so dostikrat zraven vključene slušalke z ušesnimi čepki. Te so idealne za poslušanje vseh vrst vsebin, vendar nimajo najboljšega zvoka. Temu je tako, saj so veliko manjše, kar pomeni, da jih imamo lahko vedno s seboj. Imajo pa številne prednosti, kot so:

  • Nizka cena
  • Kakovosten zvok
  • Majhna velikost

Veliko slušalk za telefon vsebuje 3.5mm avdio vtič. Novejše izvedbe pa uporabljajo USB-C ali brezžično Bluetooth tehnologijo.

Brezžično uživanje digitalnih vsebin

Dandanes so vsi pametni telefon opremljeni z Bluetooth tehnologijo, ki omogoča, da se povežejo z mnogimi drugimi napravami, kot so prenosni zvočniki, prenosniki, GPS naprave ipd. Možno pa je seveda, da s pametnim telefonom povežemo tudi brezžične slušalke. 

YouTube video

Tako lahko uživamo v glasbi, ne da bi nas moralo skrbeti, da imamo dovolj dolg kabel. Bluetooth slušalke se polni, saj vsebujejo vgrajeno baterijo. Tako ne bomo vedno znova morali kupovati nove baterije, saj jih preko priloženega kabla napolnimo na USB vhodu na našem računalniku ali drugi napravi.

Vrsta slušalk je odvisna od naših preferenc

Dejansko ne obstaja najboljših ali najslabših slušalk. Vse je odvisno od preferenc uporabnika ter tudi načina uporabe. Velike naglavne slušalke niso primerne za tek, medtem ko slušalke z ušesnimi čepki ne morejo zagotoviti globoke izkušnje poslušanja glasbe. 

Na strani www.gizzmo.si lahko najdemo mnogo različnih modelov slušalk, ki so narejene s strani vrhunskih proizvajalcev.

Iz iste kategorije: