Tehnologija admin  

Kako rešiti izgubljene slike s telefona

Ena izmed najhujših stvari, ki se nam lahko zgodi kot uporabniku telefona je, da izgubimo shranjene slike. Pri uporabi katerega koli sistema lahko izgubimo slike zaradi vrste različnih razlogov. Trenutno so najbolj popularni telefoni z operacijskim sistemom Android in iOS. Verjetno želimo izgubljene slike čimprej dobiti nazaj s neodzivnega telefona, saj so unikatne in verjetno jih še nismo uspeli prenesti na drugo pametno napravo.

YouTube video

Zakaj izgubimo slike?

Razlogov je veliko, vendar slike lahko izgubimo zaradi najpogosteje zaradi sledečih scenarijev:

  • Napravo nam je okužil ali zaklenil virus
    Če se je naš pametni telefon okužil z virusom, je velika verjetnost, da bomo izgubili dragocene podatke. Med te podatke štejemo tudi izgubljene slike. Virus nam lahko pobriše celotni telefon ali ga nam zaklene ter zahteva plačilo, da ga spet lahko uporabljamo.
  • Napaka operacijskega sistema
    Čeprav so telefoni vedno bolj zanesljivi, se nam lahko zgodi, da nam težava v samem operacijskem sistemu pusti telefon neuporaben. Tako se nam naprava noče prižgati in vse slike ostanejo ujete na telefonu, ki ne deluje.
  • Tehnična napaka na strojni opremi
    Strojna oprema se lahko pokvari zaradi udarcev, prevelike obremenjenosti ali tovarniške napake. V vsakem primeru so naše izgubljene slike še vedno na telefonu, ki pa ne deluje več.

Kaj pa slike na spominski kartici?

Spominske kartice se tudi lahko pokvarijo ali jih pobriše virus. To je posebej boleča izguba, saj imamo na spominski kartice po navadi veliko količino podatkov in aplikacij, ki jih lahko nenadoma vse izgubimo. Najbolje je seveda, če imamo vedno narejeno varnostne kopije podatkov, vendar to ni vedno mogoče.

Kako rešimo slike iz pokvarjenega telefona?

Najbolje je, da prepustimo telefon in izgubljene slike profesionalcem. Če samo poskušamo popravljati svoj telefon lahko povzročimo še večjo škodo. Strokovno reševanje podatkov pa se opravlja s posebnimi programi in napravami, ki lahko rešijo izgubljene slike (reševanje podatkov anni.si) tudi s skoraj popolnoma uničenega spominskega medija.

Kaj pa, če smo jih ponesreči pobrisali?

Ponesreči pobrisane slike ostanejo v spominu telefona dokler se operacijski sistem ne odloči, da jih bo pobrisal. Če opazimo, da smo ponesreči pobrisali slike, hitro prenehajmo s uporabo telefona in ga odnesimo k strokovnjakom, ki nam bodo lahko pomagali.

Iz iste kategorije: