Tehnologija admin  

Napolnite si svoj mobilni telefon

Power bank ni nič drugega, kot prenosna baterija. Uporabljate jo lahko za polnjenje vašega mobilnega oziroma pametnega telefona, navigacijske naprave, če jo denimo uporabljate na kolesu ali ko hodite naokoli peš in celo za polnjenje tabličnega računalnika. Gre za enega bolj priročnih in enostavnih izumov zadnjega časa.powerbank

Hiter razvoj mobilne telefonije

Na področju mobilne telefonije smo doživeli silovit razmah prodaje pametnih telefonov. Ti so postali že pravi računalniki, saj nekateri v resnici uporabljajo celo operacijski sistem Windows podjetja Microsoft, večina izmed njih pa Android, ki ga je izdelal Google. Telefoni imajo iz leta v leto več funkcij, kot so digitalni fotoaparat in kamera, radio, različni predvajalniki filmov in glasbe, pregledovalniki spletnih strani, pametni telefoni pa omogočajo seveda tudi igranje ogromno različnih iger, ki so posebej prilagojene za mobilne telefone. Telefoni vse to zmorejo zato, ker so postali njihovi procesorji zmogljivejši, ker imajo več delovnega spomina (RAM) in ker imajo vse boljšo grafično kartico. Za dobro sliko manjka še velik zaslon in visoka ločljivost. Vse to pa seveda za seboj potegne tudi bistveno povečano porabo energije in power bank (www.wayteq.si) je rešitev za to težavo.

Ali znate napolniti baterijo mobilnega telefona?

Seveda lahko doma ali v avtu telefon sorazmerno hitro spet napolnimo in baterija bo zopet zdržala nekaj ur ali celo več dni, če boste telefon uporabljali bolj redko. Tako je zelo pomembno vnaprej vedeti, zakaj vse boste telefon uporabljali in si kupiti model, ki vam bo prišel prav, hkrati pa morate paziti tudi na to, da bo imel zmogljivo baterijo. Večina na to preprosto pozabi.
Pomembno je tudi, kako telefon polnite, saj obstajajo različni kabli ter polnilci in temu primerna je tudi količina električne energije, ki bo prišla v telefon. Tudi sami telefoni so različni in nekateri omogočajo hitro polnjenje, drugi pa ne. Marsikdo polni telefon tudi preko računalnika, direktno preko USB vhoda, kar ni napačno, vendar trajal veliko dlje, največkrat se čas polnjenja celo podvoji. Na USB 3.0 vhodu je polnjenje hitrejše, saj omogoča spet večji pretok elektrike. Če si želite telefon napolniti zelo hitro, dajte vse programe, ki jih ne potrebujete nujno ugasniti za tisti čas, prav tako iskanje ali uporabo brezžičnega omrežja (Wi-Fi in Bluetooth), najbolje pa je, da vključite letalski način, ki porabi najmanj.

YouTube video

Power bank nas reši, ko smo na terenu

Ko ste enkrat zunaj, vam bo power bank rešil marsikatero zagato. Tako imate lahko telefon v žepu jakne, kabel pa skozi rokav speljan v jakno, kjer je power bank in telefon se bo polnil medtem, ko se boste sprehajali po mestu ali v kinu gledali film. Lahko greste na izlet in power bank nosite v nahrbtniku in hkrati polnite telefon, morda pa celo dva, če imate takšen power bank.

Iz iste kategorije: