Tehnologija admin  

Mobilni telefoni ob vseh priložnostih

Mobilni telefoni od malih nog naprej!
Vaši otroci si že zelo zgodaj zaželijo svoj prenosni telefon, a starši jim znamo seveda hitro razložiti vse težave, ki bi ga lahko z njim imeli. Lahko jim ga ukradejo, lahko so tarče posmeha v šoli, ker nimajo nekega izvrstnega modela, morda prekoračijo limit in povzročijo velike stroške in še marsikaj.

Mobilni telefoni.
Mobilni telefoni.


A na koncu še posebej mamice rade hitro popustijo, saj kaj pa je boljšega od tega, da vemo, kje je naš otrok in ga lahko kadarkoli pokličemo ali pa on pokliče nas in izvemo, da je z njim vse v najlepšem redu. Smo že pozabili na vse možne negativne izide naštete malo prej, kajne? Nič novega.

Pomagajo tudi takrat, ko se izgubimo

Mobilni telefoni so nekakšno prekletstvo današnjega časa in hkrati blagoslov. Težko se je odločiti kaj bolj velja, potrebno pa je le pogledati določene situacije. Denimo če nekoga iščete in se izgubite, je res krasno, da lahko uporabite mobilni telefon in vas natančno vodi do svojega doma ali sedeža podjetja. Tako lahko poslovnemu partnerju ali kurirju omogočite, da pride do vas, vam pove kaj pomembnega ali vam dostavi neko blago, ki ga nujno potrebujete, sicer pa bi se mora izgubil in tega ne bi dobili. Od tega je lahko odvisen celo vaš posel.

Lahko nas rešijo ali nam zagrenijo dan

Mobilni telefoni znajo tudi zakomplicirati kakšno stvar, saj nas marsikdaj kdo pokliče v trenutku, ko si tega ne želimo in nam morda nehote celo pokvari lep izlet samo z nečim kar nam pove. Verjetno bi nam bolj ustrezalo, da tega ne bi izvedeli, a po drugi strani, kaj pa če se nam na tem istem izletu zgodi kaj neprijetnega, denimo da se izgubimo, poškodujemo in obtičimo v neki gori ali gozdu in potrebujemo pomoč? Mobilni telefoni lahko tako celo rešujejo življenja oziroma so jih rešili že zares veliko.

Lahko so tudi nevarni

Mobilni telefoni pa so se hitro spremenili v prave računalnike in postali pametni telefoni. Na njih imate lahko različne programe, filme, glasbo in igre in žal jih ljudje vse več uporabljajo med vožnjo avtomobila, tovornjaka, avtobusa, letala, kolesa in ko hodijo peš po cesti. Zadnje se sliši prav nedolžno, a zaradi tega, ker ljudje gledajo v ekran telefona, vsak dan umre po svetu veliko ljudi. Po spletu se je objavilo že mnogo posnetkov ljudi, ki jih je povozil avtomobil, ali pa so zgrmeli v reko in utonili zaradi uporabe pametnega telefona. Mobilni telefoni so v takem primeru prej problem, kot rešitev, a pomembno je v resnici le to, da jih znate v pravem času na pravi in koristen način uporabiti.

https://www.youtube.com/watch?v=p3dAa11SZok

Iz iste kategorije: