Tehnologija admin  

Ali naj popravilo ekrana telefona opravi strokovnjak?

Servisno popravilo ekrana na telefonu ni enostavno opravilo, saj zahteva uporabo določenih spretnosti, znanja in orodij. Poleg tega pa eksperimentiranje z domačo zamenjavo zaslona ni priporočljivo, saj je steklo eno izmed najbolj ranljivih delov mobitela. Poleg tega je zaslon tista komponenta, ki omogoča dobro vidljivost, saj brez nje ne bi mogli videti na telefon.

Čeprav na internetu lahko zasledimo mnoga video navodila za menjavo stekla, to še ne pomeni, da bomo lahko doma opravili kakovostno zamenjavo, tako da bo steklo trpežno in vzdržljivo. Pri tem lahko naredimo več škode kot koristi. Če je telefon nov ali pa mu je potekla garancija, je smiselno naročiti zamenjavo stekla pri strokovnjakih. 

YouTube video

Strokovna zamenjava zaslona telefona prepreči nadaljnjo škodo 

Majhna razpoka ali manjša globlja praska na steklu mobitela se lahko kmalu začne širiti in pri tem povzroči tudi dodatne poškodbe na notranjih delih telefona. Razpoka je lahko hitro tako velika, da s telefonom ne moremo več upravljati, saj se zaslon ne odziva na dotik. Prav zato je pomembno, da za popravilo ekrana mobilnega telefona čim prej obiščemo servisno poslovalnico, ki bo v najkrajšem času odpravila napako in s tem preprečila širjenje razpoke na steklu. 

Prihranek denarja s profesionalnim servisom stekla telefona

Če se zamenjave zaslona lotimo doma, brez ustreznega orodja in znanja o delovanju telefona, tedaj s tem tvegamo, da bomo poškodovali mobitel ter druge dele, ki so pomembni  za brezhibno delovanje. 

Če nastane nepredvidena poškodba, ki se navezuje na notranje dele mobitela, tedaj bomo morali za popravilo ekrana plačati še dodatno storitev. Zato je najbolje, da se zamenjava stekla opravi pri strokovnjakih, pri čemer plačamo le to storitev, saj serviserji opravijo menjavo brez zapletov in poškodb. 

Ugodnosti pri profesionalni zamenjavi stekla na telefonu 

Profesionalna menjava zaslona na telefonu prinaša številne prednosti, ki jih ne bi bili deležni, če se popravljanja lotimo sami. Prednost je v tem, da je servis opravljen v manj kot enem tednu, pri tem pa od ponudnika dobimo nadomestni telefon. Serviserji opravijo tudi varnostno kopiranje podatkov, zato da se slike in kontakti ne bi izgubili. 

V specializiranem podjetju za servis telefonov in tablic na naslovu gizzmo.si opravijo popravilo ekrana z originalnimi rezervnimi deli, ki zagotavljajo trpežnost. Poškodovane telefone prevzemajo v poslovalnici v Ljubljani ali pa preko navadne pošte. 

Iz iste kategorije: