Hrana za pasje mladiče
Nasveti in posel admin  

Primerna hrana za pasje mladiče

Imeti psa in zanj dobro skrbeti je precejšnja odgovornost. Še zlasti, če ste si omislili kakšno posebno vrsto pasme ali če v svoj dom pripeljete pasjega mladička. V tem primeru morate še posebej dobro razmisliti o tem, kakšna hrana bo zanj najprimernejša. Hrana za pasje mladiče je zagotovo drugačna od hrane, ki jo vsakodnevno ponujate odraslemu psu.

Kakšna je primerna hrana za mladiče, se morate seveda temeljito pozanimate že prej, preden kosmatinčka pripeljete na svoj dom. Če ste v tem popoln začetnik, se lahko povežete z veterinarjem ali pa informacije o primerni hrani dobite v bližnji trgovini za male živali.

Pomembnejši dejavniki pri izbiri pasje hrane

Ne glede na to, ali vas zanima zdrava pasja hrana za mladičke ali odrasle živali, je ključnega pomena, da pri izbiri upoštevate pasmo. Ko se zanimate za nakup hrane za mladiče, pa seveda upoštevate tudi velikost pasjega mladička. Za številne pasme psov je značilno, da morajo imeti posebne energijske pa tudi zdravstvene zahteve.

Hrana za pasje mladiče
Pri izbiri hrane za pasje mladiče je pomembno da pri izbiri upoštevate pasmo

Kar se tiče velikosti psa, je ključno, da veste, da obstaja pet različnih kategorij velikosti psov. Poznamo zelo majhne pse, majhne pse, srednje velike pse, velike pse in zelo velike pse. Zelo majhni psi denimo, ko odrastejo, tehtajo do 4 kilograme. Zelo veliki psi pa več kot 45 kilogramov.

Prva hrana za pasjega mladiča

Hrana za pasje mladiče mora biti izbrana še toliko previdneje. Prva hrana za mladička se mora izbrati glede na njegovo pričakovano težo v odrasli dobi. To najlaže ugotovite s pomočjo pasme in seveda s pogovorom z veterinarjem. Hrana je posebej zasnovana tako, da lahko zadovolji vse zdravstvene potrebe kužkov. S tem pa seveda mladičku zagotovite najboljši možni začetek.

Hrana za pasje mladiče
Hrana za pasje mladiče in vitamini so zmagovalna kombinacija

Hrana za mladiče se torej izbira glede na predvideno težo v odrasli dobi. Za zelo majhne pse je značilno, da imajo manjše čeljusti in seveda manjše zobe v primerjavi z večjimi psi. Posledično mora biti njihova hrana primerne velikosti pa tudi strukture.

Zdrava pasja hrana mladičkom poleg vsega omogoča tudi preprosto rehidracijo, ko se odstavijo. Ker srednje veliki psi dosti časa preživijo zunaj na prostem, jim mora hrana omogočiti primerno raven energije in krepiti njihovo naravno obrambo. Slednje vključuje tudi dlako in kožo, ki predstavljata izjemno pomembno zaščito pred boleznimi ter žuželkami.

Za pse so pomembni tudi vitamini

Vitamini za pse predstavljajo zelo pomemben del njihovega prehranjevanja, tako kot minerali in elementi v sledeh. Če svojemu kosmatincu želite zdravo, aktivno pa tudi dovolj vitalno življenje, je seveda poglavitnega pomena tudi izbira kakovostne hrane.

YouTube video
Katere dodatke naj dam svojemu psu? Izboljšajte prehrano in zdravje svojega psa.

Kakovostna pasja hrana vključuje tudi celo paleto vitaminov in mineralov, in sicer v takšni obliki, da jih telo psa lahko vsrka oziroma absorbira. To pomeni, da morajo vitamini za psa biti na voljo v naravni obliki.

Naravni minerali in vitamini za pse

Izdelki oziroma hrana za živali priznane blagovne znamke vključuje tudi naravne vitamine in minerale. Ti so pridobljeni na primer iz posušenih zelišč, začimb, sadja in zelenjave. Vitamini se v telesu živali vključujejo v najrazličnejše procese. Lahko rečemo, da so vitamini za pse prav tako esencialni za delovanje organizma živali.

Kombinacije naravnim mineralov in vitaminov za pse

Vsem skrbnim in odgovornim imetnikom živali je povsem jasno, da je izbira kakovostne hrane nujna. Kakovostna pasja hrana denimo poskrbi, da organizem psa oskrbi z vsemi potrebnimi hranilnimi snovmi. Takšna hrana vsebuje tudi nujno potrebne vitamine in minerale.

Ključno je torej, da hrana za živali vsebuje tudi narave vitamine, ker se zgolj naravni vitamini lahko optimalno absorbirajo, posledično lahko v organizmu živali opravljajo številne funkcije. Pasji lastniki si lahko v primeru večje telesne izčrpanosti živali pomagajo z različnimi kombinacijami naravnih mineralov in vitaminov za pse.

Prehranski dodatki za pse

Prehranski dodatki, na primer vitamini za pse, so za zdravje živali več kot pomembni. A še preden svojemu kosmatinčku pričnete dajati vitamine ali kakšno drugo prehransko dopolnilo, se morate nujno najprej posvetovati z veterinarjem, da psi ne boste slučajno povzročili povsem nepotrebnih zdravstvenih težav.

Pred uporabo prehranskih dodatkov za živali prav tako vedno zelo natančno preberite navodila in se držite predpisanega odmerka – razen seveda, če vam veterinar ni predpisal kaj drugače.

Oblika pasjih prehranskih dopolnil

Vemo, da znajo biti nekateri kužki zelo izbirčni, zato ni vseeno, v kakšni obliki mu ponudite prehransko dopolnilo. K sreči so na trgu na voljo najrazličnejše oblike, na primer tekočina, prah, tablete, geli in paste.

Iz iste kategorije: