Zdravje admin  

Učinkovite vaje za trebušne mišice 

Če smo vas ujeli v fazi premišljevanja o tem, da bi radi za svoje telo in duha naredili več, potem ste se znašli na pravem mestu. Zaupali vam bomo, kako se lahko že danes lotite številnih vaj za svoje telo in to kar doma. Vsekakor pa si boste morali pred tem poiskati kotiček, kjer boste lahko v miru vadili. 

Tokrat se bomo osredotočili na vaje za trebušne mišice. Ljudje take vaje radi iščejo tudi po spletu in na določenih spletnih straneh se nahaja vrsto učinkovitih vaj, ne samo za trebušne mišice, temveč še za druge dele vašega telesa. Vas zanima, kako izgledajo vaje za trebušne mišice? Predstavljamo vam samo nekaj najkoristnejših in najučinkovitejših vaj, kjer bodo ob pridenem ter doslednem treningu rezultati kaj kmalu vidni. 

YouTube video

Nekaj vaj za utrjevanje trebušnih mišic 

 1. Dvig medeniceS to vajo si boste utrjevali spodnje trebušne mišice. Najprej se ulezite na tla in pri tem roke imejte ob trupu, lahko tudi pod zadnjico. Noge naj bodo iztegnjene proti stropu. Celotna površina hrbta naj bo pritisnjena ob tla. Z uporabo trebušnih mišic nato dvignite medenico za največ do 20 centimetrov od tal. Nekaj sekund zadržite ta položaj in se nato počasi spustite nazaj.

  Tovrstno vajo lahko ponovite tudi do 12-krat.

 2. Stranski upogib trupa

  Vaje za trebušne mišice se delijo na vaje za spodnje, stranske in zgornje trebušne mišice. V nadaljevanju vam predstavljamo priljubljeno vajo za stranske mišice trebuha, ki ji v pogovoru pogosto rečemo kar pingvin.

  Najprej se ulezite na tla. Vaš hrbet mora biti popolnoma poravnan s podlago. Noge naj bodo pokrčene v kolenih. Glavo narahlo dvignite in roke položite ob telo. To je začetni položaj. Nato najprej z desno dlan približajte desnemu stopalu. Nato se vrnite v začetni položaj in enako naredite z levo roko in levim stopalom. To vajo lahko ponovite do 12-krat.
 3. Zapiranje knjigeTa vaja je namenjena utrjevanju zgornjim trebušnim mišicam.

  Ulezite se na tla. Imejte iztegnjene noge in roke za glavo. To je začetni položaj. Nato se dvignite in v kolenih skrčite noge proti trupu. S trupom in glavo se približajte kolenom. Nato se ponovno vrnite v začetni položaj. Med vajo imejte čim bolj naravnan hrbet. Vajo ponovite do 12-krat. 

  Masaža odpravi bolečine v napetih mišicah, ki so skoraj vedno prisotne po intenzivni vadbi, saj so študije pokazale, da je masaža 15 minut po vadbi odlična, precej boljša, kot če jo prejmete dan kasneje. Veliko ljubiteljev masaž pa se odloči narediti tudi tečaj masaže. Če ste zainteresirani in živite v Kopru, se vpišite na tečaj masaže Koper.

Iz iste kategorije: