Vaje za zadnjico
Zdravje admin  

Učinkovite vaje za zadnjico

Pri oblikovanju svoje postave zelo pogosto naletimo na številne težave. Kljub temu da vse leto pridno vadimo in se tudi pravilno prehranjujemo, pa ugotovimo, da se na določenih predelih našega telesa ni spremenilo kaj dosti. Veliko predstavnic nežnejšega spola bi pri tem verjetno omenile zadnjice in še nekatere druge dele telesa, na katere usmerjajo kar velik del pozornosti.

Predvsem je pomembno, na kakšen način se lotite vadbe. Četudi boste vadili prav vsak dan, pa ni nujno, da vaje izvajate povsem pravilno. Morda je čas, da vam pri tej dejavnosti pomagajo tudi strokovnjaki ali pa si priskrbite verodostojno literaturo, ki vam bo na primer povedala, katere so najbolj učinkovite vaje za zadnjico.

Vaje za zadnjico

V nadaljevanju vam bomo tudi mi predstavili dve izjemno koristni in učinkoviti vaji, s katerima boste svojo zadnjico oblikovali tako, kot si že od nekdaj želite. Vaje izvajajte čim pogosteje, če želite, da bodo tudi rezultati čim prej vidni. Pri izvajanju bodite natančni.

Stranski dvig noge leže

Med bolj učinkovite vaje za zadnjico sodi tudi vaja, ki jo poimenujemo stranski dvig noge leže. Najprej lezite na levi bok. Vaša glava naj medtem počiva na levi roki, desno roko položite predse na tla.

Vaje za zadnjico

Noge imejte povsem raztegnjene, vaše telo pa mora biti v ravni liniji, in sicer vse od nog do glave. Levo nogo nato počasi in kontrolirano dvigujte, in sicer tako visoko, kolikor je v vaši moči. V takem položaju vztrajajte nekaj sekund in nato spustite. Med vajo ne pozabite močno napeti zadnjične mišice in trebuha.

Plezalec s križanjem nog

Med vaje za zadnjico sodi zelo učinkovita in tudi priljubljena vaja, ki se imenuje plezalec s križanjem nog.

https://www.youtube.com/watch?v=nmwgirgXLYM

Postaviti se morate v položaj za sklece. Vaše dlani naj bodo pod rameni. Glava naj bo kot podaljšek hrbtenice. Vaše telo naj tvori popolnoma ravno linijo, in sicer od glave do pet. Pri tem naj bodo vaše trebušne mišice močno napete. Dvignite vašo desno nogo, s kolenom pa se približajte levi rami. Pazite tudi na boke. Ti naj bodo čim bolj v stabilnem položaju. Vajo na povsem isti način ponovite še z drugo nogo in to izvajajte izmenično.

Tu je vrsta odličnih vaj za trebušne mišice. Nekatere vam ne bodo predstavljale večjih preglavic, pri drugih boste morali malce stisniti zobe. Preberite več …

Iz iste kategorije: