Pomoč starejšim na domu pri vsakodnevnih opravilih
Dom in družina admin  

Prednosti pomoči starejšim na domu

Starejši ljudje velikokrat potrebujejo pomoč z vsakodnevnimi opravili. To pa je lahko za bližnje družinske člane dokaj stresno in velikokrat neizvedljivo. Temu je tako, saj je moderno življenje aktivnega posameznika prepleteno z veliko različnimi obveznostmi, dolžnostmi ter opravki. Pri tem pa hitro zmanjka čas za oskrbo ljubljenih ljudi, ki si ne morejo pomagati sami. Pri tem je pomembno, da ob težavah poiščemo pomoč starejšim na domu. Tako se razbremenimo stresa ter omogočimo večje udobje družinskim članom, sorodnikom ter prijateljem, ki potrebujejo pomoč.

Več udobja za starejše

Glavni namen, ki jo ima pomoč starejšim na domu, je ustvarjanje udobja. Tako bodo naši ljubljeni ljudje lahko preživeli zimo svojega življenja na najbolj varen, spoštljiv in udoben način. S tem pa jim tudi omogočimo veliko prednosti, kot so:

  • Spanje v svoji lastni postelji
  • Uporaba stranišča
  • Uspešno opravljanje drugih dnevnih rutin

Dejstvo je, da domače okolje pozitivno deluje na starejših ljudeh, ki so bolani. Tako se upočasni napredovanje demence in drugih bolezni, ki otežujejo življenje starim in bolnim ljudem.

Hitrejše okrevanje po operaciji

Različne raziskave so pokazale, da pomoč starejšim na domu omogoča hitrejše okrevanje po boleznih in operacijah. Temu je tako, saj imajo na voljo pomoč pri manj in bolj zahtevnih opravilih na domu. Obenem pa tako veliko lažje ohranjajo primeren nivo osebne higiene, kar pospeši okrevanje in zmanjša možnost nastanka dodatnih zapletov z zdravjem.

Pomoč starejšim na domu po zahtevni operaciji
Pomoč starejšim na domu po operaciji

Bližina soljudi pozitivno vpliva na starejše

Ena izmed največjih težav in tegob starejših je ta, da velikokrat nimajo nikogar, ki bi se z njimi pogovarjal. Temu je tako, saj so ostali družinski člani pogosto zaposleni ali pa jih sploh ni doma. Starejšim na domu lahko pomaga skrbnik tako, da se z njimi pogovarja. To jim omogoča, da vzpostavijo iskren odnos do sočloveka, ki jim želi pomagati.

YouTube video
Video: Skrb za starajoče se starše

Učinkovita rešitev z vidika stroškov

Pomoč na domu za starejše je stroškovno učinkovito. Večina dejavnosti se zaračuna po vnaprej narejenem ceniku. Sama oskrba pa se tudi zaračuna po določenih urah. Tako je možno prihraniti veliko stroškov, kot če bi starostnik bil v domu za starejše. Nekatere zavarovalne police pa lahko tudi del teh stroškov pokrijejo.

Starejši lahko uživajo v neodvisnosti 

Za vsakega človeka je zelo težavno, če izgubi svojo neodvisnost od drugih ljudi. Za domače člane družine pa je lahko to dokaj veliko breme, ki ga le s težave prenašajo, če morajo skrbeti za starostnika doma. Če pa najamemo profesionalno pomoč na domu, pa omogočimo starejšim, da še vedno ohranijo svojo neodvisnost. Pri tem pa ne obremenjujejo domačih ljudi.

Odlične pakete pomoč ponuja podjetje Vaš dom je naša skrb. Na omenjeni strani lahko zasledimo veliko različnih storitev, kar se tiče pomoči na domu, ter tudi čiščenja in urejanja stanovanja in okolice.

Iz iste kategorije: