Dom in družina admin  

Hlajenje in ogrevanje s klimo brez zunanje enote

Klima z zunanjo in notranjo enoto

Najbolj razširjena vrsta klimatskih naprav vsebuje notranjo in zunanjo enoto. Obe enoti opravljata različne naloge, ki so nujne za nadzor vlažnosti in temperature zraka. Take klime lahko zasledimo v različnih konfiguracijah in oblikah. Njihova moč hlajenja in gretja pa se tudi močno razlikuje od modela do modela. 

Najbolj razširjena vrsta klimatskih naprav
Najbolj razširjena vrsta klimatskih naprav vsebuje notranjo in zunanjo enoto.

Največja težava pri omenjenih napravah je ta, da je zunanja enota dokaj velika. Z njeno namestitvijo bomo do določene mere spremenili zunanjost hiše ali drugega objekta. To pa v nekaterih primerih ni dovoljeno ali možno. Predvsem so takim omejitvam izpostavljene starejše stavbe, ki so zaščitene s spomeniškim varstvom.

Klimatska naprava, ki jo je moč hitro namestiti

Pri namestitvi klime brez zunanje enote ne bo potrebno nameščati tudi zunanje enote in povezovalnih cevi. To olajša samo namestitev, saj lahko napravo postavimo skoraj kamorkoli. Seveda je pri tem edini pogoj, da ima klima dostop do zunanjega zraka preko prej dveh omenjenih cevi.

YouTube video

Obenem se pri namestitvi ne bo potrebno obremenjevati s primerno postavitvijo zunanje enote. Tako bomo imeli tudi več prostora na balkonu ali terasi. 

Lastniki in najemniki stanovanj, ki se nahajajo v hišah zaščitenih s spomeniškim varstvom, imajo veliko težav pri namestitvi klasičnih klimatskih naprav. Temu je tako, saj zunanja enota kvari videz stavbe. To pa je tudi razlog, da jih ne smemo nameščati na stavbe zaščitene s spomeniškim varstvom. Če pa namestimo klimo brez zunanje enote, pa te težave nimamo. Tako lahko klimo namestimo tudi v starejše in drugače zaščitene stavbe, kjer ne smemo spreminjati zunanjega izgleda.

Iz iste kategorije: