Dom in družina admin  

Kamnite umetnine za lepše bivanje

Kamniti elementi v naših bivališčih in drugih stavbah dajejo poseben pridih prostoru in tvorijo zaokroženo celoto z drugimi materiali. Obdelava kamna pa zahteva spretnosti in izkušnje. V kolikor se odločate za kamniti element v vašem bivalnem okolju, boste zato delo morali zaupati strokovnjakom.kamen

Kamnite stopnice

Zunanje ali notranje stopnice s kamnito oblogo izgledajo veličastno. V kolikor se odločate za kamnite stopnice, dobro premislite o postavitvi, saj je to pomemben element, ki zavzame veliko prostora. Dobro umestitev vam lahko pomaga najti arhitekt, ki se spozna na notranji oziroma zunanji dizajn. Za izdelavo se obrnite na kamnoseštvo z dolgoletnimi izkušnjami, saj si le tako zagotovite, da boste dobili največ za svoj denar. Večje stopnišče bo zahtevalo kar nekaj dela in organizacije pri prevozu, vendar je lahko s pravilnim načinom vzdrževanja, njegova življenjska doba več kot le eno generacijo.

Kamniti vrtni elementi

V južni Italiji je znano, da ima skoraj vsaka hiša na vrtu kamnito fontano. Le ta predstavlja statusni simbol, saj večja kot je fontana, bogatejša je družina. Pri nas se na vrtu pogosto znajdejo različne kamnite umetnine, kot so palčki, vodnjaki in najrazličnejši okrasni elementi. Kamnite ograje, ki obkrožajo vrt, so trdne in v kombinaciji s kovino zelo dobro varujejo pred nepridipravi. Tudi pri nas se na vrtu najde kakšna fontana ali vodnjak. Čeprav je to bolj poredko, pa predstavlja lep okras za vsak vrt.

Kipi in okrasni kipci

Kipi so primerni za zunanjo ali notranjo postavitev. Večinoma so to okrasni kipi, ki so namenjeni polepšanju prostora. Vključene imajo lahko vodne elemente, tako ponujajo sprostitev več čutov hkrati. Za izdelavo kipa po meri se obrnite na kamnoseštvo, kjer vam bodo pomagali pri izbiri, izdelan kip pa tudi dostavili in postavili na želeno mesto. To je še posebej praktično, če naročate večji kip, saj so za postavitev in prevoz tega pomembne izkušnje. Tako se izognete morebitnim poškodbam.
https://www.youtube.com/watch?v=dLkN4twjKgA

Kamnosek vam izdela tudi nagrobnik in napis za nagrobnik ter pomaga urediti dokumentacijo in montirati nagrobni spomenik. Več preberite v članku na povezavi.

Iz iste kategorije: