Dom in družina admin  

Najboljša garderobna omara za vašo spalnico

Najpomembnejša elementa vsake spalnice sta postelja in omara. Prva nam nudi udobno mesto za počitek, druga pa služi kot prostor za shranjevanje oblačil in drugih predmetov. Prvo je lažje izbrati, saj moramo upoštevati le udobje in velikost.

Pri izbiri druge pa moramo upoštevati velikost, globino, število polic in število predalov in obešalnikov. Razmisliti moramo tudi o tem, ali bomo določene stvari shranjevali v škatlah ali bodo vse razporejene prosto naokoli.

Sprejmite kompromis

Nova garderobna omara prinaša veliko novega prostora za shranjevanje in obešanje oblačil. V kolikor ne marate prosto ležečih stvari po spalnici, jih morate shraniti v omari. Tako morate najti kompromis. Spalnica ne sme biti preveč nagnetena, saj boste v tem primeru hitro dobili občutek utesnjenosti in prenasičenosti.

YouTube video

Naj bo tako dovolj velika za shrambo stvari in obenem dovolj majhna, da ne postane moteča. Vsebuje naj dovolj prostora za obešalnike, nekaj polic, nekaj predalov za shranjevanje manjših stvari in dodatkov ter morda tudi manjše prostorčke za shranjevanje dragocenosti.

Pri nakupu upoštevajte tip, velikost, stil in prostor za shranjevanje

Pred nakupom nove garderobne omare se najprej odločite ali želite imeti prostostoječi ali vgradni model. Izmerite razpoložljiv prostor v spalnici in višino sobe. Priporočljivo je, da element ne sega popolnoma do stropa, saj ne boste mogli očistiti zgornje stranice. Problematično bo tudi kasnejše beljenje sobe.

Stil pohištva prilagodite splošnemu stilu sobe, torej izberite model, barvo in oblikovni stil, ki je kompatibilen s preostankom opreme. Prostor za shranjevanje je izjemno pomemben. Preučite, kolikšen del vaše garderobe zasedajo srajce, hlače, bluze in podobno. Temu primerno prilagodite notranjost prostora za shranjevanje.

Dva elementa v enem

Garderobna omara se dandanes razlikuje od svojih predhodnic. Sedaj tudi v Sloveniji prevladuje stil omarice v omari, ki smo ga včasih videli zgolj v ameriških filmih. Garderobna omara tako vsebuje police, obešalnike in manjše komode za shranjevanje spodnjega perila, kravat, nogavic in drugih oblačil.

Takšna razporeditev na manjše elemente, vam omogoča lažjo organiziranost in večjo preglednost. Nekateri modeli imajo vgrajene tudi izvlečne obešalnike. To pomeni, da obešalno palico izvlečete ven, na posamezne obešalnike namestite oblačila in palico potisnete nazaj v notranjost.

Iz iste kategorije: