Dom in družina admin  

Dnevna soba, v kateri nikoli ne zmanjka prostora

Večina dnevnih sob se ponaša z ogromnimi sedežnimi garniturami, ki zavzamejo skoraj celoten prostor. V primeru, da je vaša dnevna soba izjemno velika, si takšno sedežno lahko brez težav privoščite, če je vaš dom manjši, pa lahko to predstavlja tudi oviro. Zakaj? dnevna soba Res je prijetno, če ima zvečer vsak družinski član svoj prostor na sedežni garnituri, kjer se lahko udobno namesti, a dnevna soba se čez dan uporablja za najrazličnejše druge aktivnosti. Dnevna soba je pogosto tudi prostor, v katerem delamo na računalniku, v katerem se predajamo svojim hobijem, v katerem se otroci igrajo, ter v katerem ob posebnih priložnostih tudi zaplešemo. Vse to pa zahteva prostor. Morda je res, da bi se s temi aktivnostmi lahko ukvarjali tudi drugje, a v praksi je prijetnejše, če nam jih omogoča prav dnevna soba. Nenazadnje je to tisti prostor v hiši ali stanovanju, kjer se druži vsa družina, poleg nje pa še prijatelji in sorodniki, in nič kaj povezane se ne bi počutili, če bi se vsakdo pri posvečanju prijetnim stvarem zaprl v svoj prostor ter jih počel zgolj sam zase in sam s seboj.
<h2>Kako poskrbeti, da bo dnevna soba nudila dovolj prostora za vse?</h2>
V družini sta običajno zgolj dva odrasla človeka. In da bi bilo tema v dnevni sobi udobno, ni potrebno, da vanjo namestimo ogromno sedežno garnituro, temveč se lahko znajdemo drugače. Odlična izbira je lahko dvosed in dodaten počivalnik oziroma fotelj, ravno tako pa zadoščata dva počivalnika ali dva fotelja. Tako bo prostora na pretek. In kam naj se stisnejo otroci in prijatelji, ki pridejo na obisk? Proizvajalci sodobne opreme nudijo zanimive rešitve. V dnevni sobi imate lahko ob steno nameščeno klop ali večje število taburejev, ki so povsem nemoteči, kadar jih ne uporabljate, saj niso sredi prostora. Ko jih potrebujete, jih zgolj prestavite bliže h klubski mizici, ob kateri se boste družili in pili kavo. Tudi otroke lahko enostavno zadovoljite tako, da za vsakega kupite vrečo za sedenje, na kateri se je možno ob gledanju televizije tudi povsem udobno namestiti v ležeči položaj.
<h2>Kakšen naj bo pohištveni sestav?</h2>
Da bi bila dnevna soba , se izognite pohištvu, ki zapolnjuje prostor od tal do stopa. Sestavljeno naj bo iz nizke omarice, ki po dolžini zavzema skoraj celotno steno, nad njo pa naj bodo viseče omarice in police. Te naj bodo med seboj različne: ene v obliki pravokotnika, druge v obliki kvadrata, ene odprte, druge z vratci iz stekla. Tako bo vaša dnevna soba sodobnega videza, predvsem pa ne bo dajala videza utesnjenosti. Prostora pa bo zagotovo več, če bodo tudi omarice, ki niso del glavnega sestava, nameščene na steni – tako lahko v kot dnevne sobe obesite police ali omarico, pod njo pa stoji vaša miza za računalnik, čudovita lončnica, ali pa stoji svetilka.

https://www.youtube.com/watch?v=I2BA49FqYKQ

Iz iste kategorije: