klimatske naprave
Dom in družina Tehnologija Matej  

Vse bolj učinkovite klimatske naprave

V ne preveč vročih dneh niti ne razmišljamo o hlajenju prostorov. To postane nepogrešljivo zlasti v poletnih dneh, ko so temperature lahko precej visoke. A ne glede na obdobje leta, je lahko ustrezen čas za tehten razmislek o nakupu in vgradnji nove klimatske naprave. Takšna naprava nam zlasti poleti omogoča ustrezno temperaturo, obenem pa tudi povsem čist ter ravno prav vlažen zrak.

Nekdaj so bile klima naprave v obliki ogromnih belih škatel. Danes pa se spreminjajo v lepo oblikovane naprave, ki ne nazadnje prejemajo celo oblikovalske nagrade. Proizvajalci jim dodajajo tudi atraktivne barvne odtenke. Tako so nam klime na voljo v najrazličnejših odtenkih in strukturiranih površinah. Najzahtevnejšim kupcem pa so namenjene klime z najsodobnejšo tehnologijo, moderno obliko, različnimi barvnimi kombinacijami.

Naprave povezane s pametnimi telefoni

Po besedah strokovnjakov klime postajajo vse učinkovitejše. Ponujajo namreč vedno večje izkoristke. Na voljo so celo takšne, ki imajo od pet do sedet odstotkov boljši izkoristek in za kar 4-krat manjši vpliv na okolje v primerjavi z drugimi. Klimatske naprave so postale povezane z upravljalniki wifi, in to po izjemno sprejemljivih cenah. Večji poudarek je prav tako na samem čiščenju zraka.

klimatske naprave
Pametni dom nadzira tudi klimatsko napravo in podatke sporoča na vašo mobilno napravo.

Velika novost na področju klima naprav so naprave, ki se torej ponašajo z izjemno velikim izkoristkom energije – tako v načinu hlajenja kot tudi v načinu ogrevanja. Imajo izpopolnjeno filtracijo zraka, možnost upravljanja na daljavo, uporabo hladiva R32 ter številne možne nastavitve vpiha zraka.

Klime za najučinkovitejše ohlajanje poleti in najučinkovitejše ogrevanje pozimi

Za najučinkovitejše hlajenje poleti in najučinkovitejše gretje pozimi mora biti klima naprava vgrajena na ustrezno mesto. Najprimernejše mesto vam seveda lahko pomaga poiskati kar strokovnjak. Lokacija za samo montažo klime se poišče tako, da vpih obdelanega zraka ne moti oseb, ki so prisotne v prostoru v času delovanja naprave. Mesto vgradnje klime mora biti prav tako ustrezno z estetskega vidika.

Za najpopolnejše udobje torej potrebujete klimatsko napravo, in to v vseh tistih prostorih, v katerih je nujno hlajenje oziroma ogrevanje. Investicijsko je vsekakor cenovno dostopnejše hlajenje celotnega  nadstropja z eno klima napravo. Kljub temu pa s tem ne boste dosegli želenega učinka oziroma udobja. Najpogosteje se takšne naprave montirajo na hodnik v zgornje nadstropje objekta. Posledica pa se kaže v ne dovolj ohlajenih sobah ter premrzlem hodniku. Pozitivna plat takšne montaže klima naprave pa je ta, da hladen zrak uhaja v spodnje nadstropje.  Na takšen način se lahko delno ali pa v celoti ohladi še spodnji prostor, seveda če ni zaprt z vrati.

Če potrebujete učinkovito hlajenje obiščite povezavo do trgovca, pri katerem so vam na voljo klimatske naprave, ki so ene izmed najbolj kvalitetnih na trgu.

Iz iste kategorije: