Dom in družina admin  

Klima za hlajenje in ogrevanja našega doma

Nakup najboljše klimatske naprave

Načeloma velja pravilo, da na trgu ne obstaja določene klime, ki bi bila primerna za vsakega uporabnika. Je pa res, da je nakup bolj kakovostne enote priporočen. To bo zagotovilo, da bomo imeli na razpolago več funkcij in da bodo vse komponente klime imele daljšo življenjsko dobo.

Nakup najboljše klimatske naprave je različen od uporabnika do uporabnika. Načeloma je dovolj, da si izberemo enoto, ki ima visoko učinkovitost gretja in hlajenja. Učinkovitost se določa po sistemu A+. Najvišja učinkovitost je A+++, ki je razdeljena na gretje in hlajenje. Priporočljivo je, da izberemo kakovostno klimo priznanega proizvajalca, kot je Hitachi ipd. Tako zagotovimo, da bomo za gretje in hlajenje porabili najmanj električne energije.

Mnogo kupcev se odloči za nakup klimatske naprave, ker vedo, da lahko s tem privarčujejo pri stroških ogrevanja, ki se lahko zmanjšajo tudi za dve tretjine. 

Montaža klime in njene notranje ter zunanje enote

Vsaka split klimatska naprava vsebuje dva glavna dela. To pa sta notranja in zunanja enota. Priporočljivo je, da notranjo enoto postavimo nekam, kjer ne bo pihala neposredno v ljudi. Zunanja enota pa je dokaj velika. Zato moramo poskrbeti, da bo za njo dovolj razpoložljivega prostora. Načeloma jo lahko tudi namestimo na tla, vendar to ni priporočljivo. Veliko bolje je, da je montaža klime in obeh njenih enot opravljena na steni. 

Moramo se zavedati, da bo v poletnih mesecih notranja enota proizvajala vlago oziroma kondenz. V zimskih mesecih pa bo zunanja enota proizvajala vlago.

YouTube video

Odvod kondenza klime je pomemben

Tudi najdražje in najbolj napredne klime proizvajajo kondenz. Ta je posledica uporabe plina za ustvarjanje tople ali mrzle energije in se mu je nemogoče izogniti. Notranja in zunanja enota sta povezani preko cevi. Ko bo nastal kondenz, se bo ta pretočil do zunanje enote.

Iz iste kategorije: