Dom in družina admin  

Akumulatorske škarje za živo mejo poskrbijo za enostavno urejanje vrta

Vzdrževanje vrta je enostavno, če imate pri roki kakovostno vrtnarsko orodje. Kosilnica ali prezračevalnik bosta pomagala pri rezanju trate, obogatila njen videz in jo naredila naravnost čudovito. Za obrezovanje grmičevja pa so potrebne škarje za živo mejo. V zadnjem času so, zaradi svojih prednosti izredno priljubljene akumulatorske škarje za živo mejo.

Akumulatorske škarje imajo sicer manjšo moč, zato niso primerne za debele veje, so pa enostavne za vzdrževanje in imajo dolgo življenjsko dobo. Ti modeli škarij dajejo svobodo delovanja. Možnost imate rezati ograje daleč od doma, brez skrbi za električno varnost in dolžino kabla. Ko so akumulatorske škarje popolnoma napolnjene, delujejo od 20 do 60 minut, odvisno od modela. Za popolno polnjenje bo trajalo uro ali dve, zato je bolje kupiti 2 bateriji hkrati. Medtem, ko ena deluje, se druga polni. Tako boste poskrbeli, da vam »baterijo« ne bo zmanjkalo. Med prednostmi akumulatorskih škarij za živo mejo so dostopnost in enostavna uporaba ter popolna avtonomija.

Z akumulatorskimi škarjami zlahka vzdržujemo živo mejo.

Kot smo že omenili, delo na vrtu zahteva veliko pozornosti, truda in časa. Vrtnarjem na pomoč priskočijo različna orodja. Pravi nabor njih bo pripomogel k hitrejšemu in učinkovitejšemu opravljanju določene vrste dela. Zanesljiv pomočnik za ljubiteljske vrtnarje so tudi akumulatorske škarje za živo mejo.

Načelo delovanja akumulatorskih škarij je precej preprosto. Uporabljajo se za obdelavo trate, obrezovanje vej s sadnega drevja in grmovja. Glavna prednost takšnih škarij je, da jih ni treba napolniti z gorivom in jih povezati v omrežje. Zato lahko orodje uporabljate na različnih, tudi najbolj oddaljenih krajih od civilizacije. Prav tako vam ni treba vdihavati hlapov, ki jih oddajajo bencinske naprave.

Uporabljajo jih tudi neizkušeni amaterski vrtnarji. Čas delovanja je odvisen od kapacitete baterije. Obremenitev vpliva tudi na trajanje škarij. Rezanje debelejših vej bo hitreje izpraznilo baterijo. Toda najpomembnejša prednost je v majhnih dimenzijah in nizki teži. Glede na ocene so baterijske škarje za travo in grmovje precej lahke, kompaktne in vodljive.

YouTube video

Preden kupite tovrstne vrtne škarje za živo mejo, morate preveriti delovno širino, to je največjo površino, ki jo je mogoče obdelati v enem odseku. Upoštevajte količino dela, pogostost uporabe orodja in možnost povezave z omrežjem. Bodite pozorni tudi na proizvajalca, poslušajte nasvete izkušenih vrtnarjev. Izbira pravega modela škarij za živo mejo neposredno vpliva na stopnjo udobja opravljenega vrtnega dela. Zanesljivi pomočniki bodo pomagali spremeniti trdo delo v užitek, delo bo opravljeno učinkovito in hitro, rezultat pa bo naravnost enkraten.

Iz iste kategorije: