Dom in družina admin  

Vožnja s stilom na vrtnem traktorju

Vožnja s stilom

Če imate velik kos travnate površine, obstaja velika verjetnost, da boste postali utrujeni, če boste ves čas držali nogo na pedalu za plin. Vrtni traktor Husqvarna YTH24V48 ima rešitev za to – ima opcijo »cruise control« ali tempomat. To pomeni, da lahko vklopite tempomat in odstranite nogo s plina za tiste dolge vrste, kar je lahko zelo pogosto, če kosite več kot nekaj hektarjev. To je odlična funkcija, ki omogoča vožnjo v stilu in odstrani skrbi, da bi se vaša stopala utrudila.

Vse je električno

Vrtna kosilnica, ki sem jo uporabljal kot otrok, je bila malo neprijetna izkušnja. Vsakič, ko ste želeli prilagoditi rezila, ste morali izklopiti stroj, izvleči orodje in opraviti potrebne prilagoditve. Priznati moram, da sem običajno prosil očeta, naj opravi delo namesto mene. Zdaj sem oče tudi sam, toda s to napravo me moj otrok najverjetneje ne bi prosil za pomoč pri prilagajanju rezil; nastavitve rezil na tem stroju se opravi električno. To pomeni, da vam ni treba izstopiti iz stroja in se splaziti pod njega – preprosto pritisnete gumb.

YouTube video

Delo opravi v krajšem času

Kako dolgo traja košnja travnika, ni odvisno samo od tega, ali potiskajte kosilnico ali se na njej vozite; odvisno je tudi od tega, koliko trave pokosite vsakič, ko naredite en prehod. Povprečna kosilnica je lahko malo nerodna zaradi majhne širine rezila pod vašo kosilnico. Ta vrtni traktor ima rezalno glavo s premerom 122 cm, kar je vsekakor nadpovprečna velikost. Zasnovana je tako, da vam pomaga pokositi vašo trato v veliko krajšem času.

Kmetovalci z večjimi obdelovalnimi površinami pa prisegajo na traktorje Kubota, saj je delo s pomočjo traktorjev opravljeno hitreje in učinkoviteje. Preberi več s klikom na povezavo.

Iz iste kategorije: