Dom in družina admin  

Ostati prijazen

Velikokrat je težko ostati prijazen, odprt do ljudi, ki so sebični, sovražni in nepošteni. Taki od nas pričakujejo prijateljstvo in prijaznost, sami pa tega niso sposobni dati. Niti ne razumejo, kaj beseda prijateljstvo pomeni.

prijatelji

To so nesrečni ljudje, polni bolečine, zamer, razočaranj in niso sposobni kontrolirati svojih čustev, kaj šele odzivov. To so ljudje, ki se imajo v globini srca za nevredne, nezanimive in imajo opraviti s popolno izgubo občutka lastne vrednosti. Do njih bodimo sočutni, pošiljajmo jim dobre misli, da bodo lahko tudi oni spoznali resnico in odkrili brezpogojno ljubezen.

Življenje vsakomur od nas prinaša svoj delež razočaranj, žalosti, težav, skrbi. Moder človek ne dovoli, da bi prevladovala negativna čustva v njegovem življenju. Pravi prijatelj razume razočaranja in skrbi, ker jih občasno doživlja tudi sam. Zato ne očita, kritizira, temveč izžareva pogum, moč in nudi pomoč pri nadaljevanju poti. Izogibajmo se konfliktnim osebam, nepoštenim, neodgovornim, nestrpnim, agresivnim ipd.

Taki ne bodo nikoli postali naši pravi in iskreni prijatelji. Radi bi nas izkoristili v svoje namene, nato pa nas odvrgli in pozabili, da so nas kadarkoli poznali. Kakršen odnos imajo do drugih ljudi, imajo tudi do sebe in ga bodo imeli do nas.

Iz iste kategorije: