Dom in družina admin  

Avtomatizirani namakalni sistemi za travo za boljšo kvaliteto zelenice

Izberite kvalitetnega proizvajalca travnate mešanice

Za setev uporabite samo kvalitetne travnate mešanice, ki imajo čim manj dodane detelje in drugih rastlin, ki niso trava. Pomembno je tudi, da se prepričate, da je izbrana trava primerna za naše podnebje. Nekatera zelenica namreč ne prenese preveč sončne ali vlažne lege. Nekatere vrste trave potrebujejo posebno kombinacijo gnojenja, zalivanja in košnje, tako da se pred nakupom prepričajte, za katero vrsto gre. Z dobrimi namakalnimi sistemi za travo in kvalitetnim gnojilom lahko že v enem letu dobite zelo lepo travo.

Namakalne alkaten cevi
Samostojno nameščanje namakalnega sistema za trato se na dolgi rok ne izplača

Namakanje v primeru strmega terena

V primeru visečega terena prihaja velikokrat do težav pri izbiri namakalnih sistemov za trato, saj ljudi skrbi, da bo na enem delu voda odtekala, na drugem delu posesti pa bo prihajalo do suše. Z novejšimi kapljičnimi sistemi je možno nadzorovati porabo vode in poskrbeti za enakomerno zalivanje trate. Pomembno je, da pred setvijo trate poskrbite za ustrezno utrjevanje terena, da ne prihaja do zdrsa zemlje po klančini. Nadalje pa bo namakalni sistem za trato poskrbel za enakomerno zalivanje.

YouTube video

Vnaprejšnje planiranje postavitve sistema vam prihrani denar na dolgi rok

Samostojno nameščanje namakalnega sistema za trato se na dolgi rok ne izplača, saj boste lahko napako naredili glede dolžine alkaten cevi, kapljičnih cevi, spojk, priključnih kolen, kapljačev, čepov za zatesnitev dovodne cevi, razpršilcev in podobno. V kolikor kupite premalo delov, sistem ne bo deloval pravilno. Za vsak meter travnate površine morate predvideti dovolj veliko količino in razpon materiala, da bo namakanje zanesljivo. Planiranje postavitve namakalnih sistemov tako raje zaupajte strokovnjakom.

Izberite strokovnjaka za travnato rušo

Priporočljivo je, da izberete enega strokovnjaka, ki bo poskrbel za pripravo terena, setev trave in za namestitev namakalnih sistemov za travo po celotni zeleni površini. Na ta način boste imeli garancijo na celoten postopek, obenem pa boste najkasneje v enem letu imeli odlično zelenico.

Iz iste kategorije: