Avtomoto admin  

Kateri avtodeli so najpogosteje zamenjani doma?

Najpogosteje zamenjani avtodeli doma so oljni filtri, filter kabine in klime, brisalci, pnevmatike, okrasni pokrovi, akumulator, zobati jermen, luči in drugi deli. Večina menjave avtodelov zahteva od nas zelo malo truda. Novejši modeli avtomobilov imajo težje dostopne dele. Marsikdo zato raje obišče mehanika, da mu zamenja na primer posamezne luči, oljni filter in podobno. V kolikor sami želite prihraniti nekaj sto EUR letno, je priporočljivo, da se doma zamenjajo vsaj osnovni avtodeli. Zamenjajte na primer brisalce, ki so enostavno snemljivi in nadomestljivi. Oljni filter odstranite, spustite ven olje iz sistema, zamenjajte filter in dolijte olje. Že s tem prihranite okoli 50 EUR.

Večji prihranek na dolgi rok

Na dolgi rok lahko zelo prihranimo, v kolikor so avtodeli kupljeni prek spleta in zamenjani kar doma. Na spletu lahko najdemo kup videoposnetkov s strani strokovnjakov, kjer nazorno pokažejo za vsako znamko in model avtomobila, kako nadomestiti obrabljene dele. Prek spleta spoznamo dodatne načine za podaljšanje življenjske dobe posameznih elementov. Naučimo se na primer, da najprej vžgemo avtomobil in šele nato luči, s čimer podaljšamo njihovo življenjsko dobo. Veliko posameznikov na primer povsem samostojno menja olje in oljni filter.

Za menjavo potrebujejo zgolj nov filter, olje, posodo za odpadno olje in nastavek za odstranjevanje filtra. Ves postopek poteka hitro in enostavno, prihrani pa vam nekaj deset EUR. Najbolj enostavno se menjajo doma brisalci. Najprej si ogledamo, na kakšen način so pritrjeni, nato jih snamemo in zamenjamo. Menjava vzame samo nekaj minut, prihrani pa nam okoli 10 EUR.

YouTube video

Kvalitetni avtodeli prek spleta

Največji denarni prihranek nam nudijo avtodeli, ki so kupljeni prek spleta. Na spletu si namreč lahko ogledamo različne modele, primerjamo ceno, kvalitetni razred in druge specifikacije. Spletni nakup nam omogoča, da si lahko privoščimo tudi dražje modele, v kolikor so znižani ali nam morda trgovec nudi dodatni popust. Prek spleta so na voljo različni avtodeli, kot so avtomobilske luči, filtri, zavore, diski, kondenzator klime, amortizerji, zaščitne prevleke, okrasni pokrovi in podobno. Denar, ki ga prihranimo na primer za nakup in samostojno menjavo doma, lahko vložimo drugam. Na ta način imamo redno servisirano prevozno sredstvo v brezhibnem stanju.

Vas zanima zakaj je H7 LED žarnica tako popularna in katere so njene največje prednosti? Potem si preberite članek na to temo.

Iz iste kategorije: