H7 LED žarnica
Avtomoto admin  

Zakaj so LED žarnice tako popularne?

Nizka cena in visoka učinkovitost sta največji prednost LED žarnic. Tako ne potrebujemo zapraviti celo premoženje, da nadgradimo svojega jeklenega konjička z moderno svetilno opremo. Nadgradnja našega avta z novimi LED žarnicami nam omogoča boljši izkoristek svetlobe in nižjo porabo energijo. Tako bomo tudi manj obremenjevali električni sistem našega avta. Taka tehnologija nam tudi omogoča, da naše avto luči svetijo z bolj čisto svetlobo, ki nima meglenih vzorcev. V tem članku si bomo pogledali prednosti LED žarnic in zakaj so dobra izbira za vsak avto.

H7 LED žarnica

Največje prednosti

Z napredkom avtomobilske tehnologije smo malo več kot desetletje nazaj ugledali prve LED žarnice. Pri taki tehnologiji je najbolj izstopal močan šop svetlobe, ki porabi izredno malo energije. Danes imamo na izbiro ogromno različnih žarnic za naš avtomobil, kot H7 LED. Na žalost namestitev takih žarnic ni vedno preprosta, saj ne pašejo vse v naš avtomobil. Vse si pa lastijo izjemno dolgo življenjsko dobo in nizko ceno.

H7 LED žarnice

LED avtomobilski žarometi, kjer se nahajajo led žarnice si delijo mnogo lastnosti, kot je dolga življenjska doba ter zanemarljiva poraba elektrike. Tukaj bi radi izpostavili H7 LED žarnice, ki so narejene za posebej močno in čisto svetlobo. Narejeno so kot nadgradnja za halogenske ter HID luči v našem vozilu. Izpostavljena je 6000K-6500K temperatura barve in do približno 200% večja svetilna moč kot jo imajo halogenske žarnice.

YouTube video

Take žarnice imajo tudi največji domet svetlobe, če jih primerjamo z halogenskimi. H7 LED žarnica proizvede svetlobo, ki seže do dvakrat dlje od drugih. To jih naredi izjemno uporabno za slednje primere:

  • Če želimo bolj čisto svetlobo v vsakodnevnih pogojih na cesti
  • Za offroad vožnjo, saj moramo biti posebej previdni kje vozimo
  • Za dirkalnike, kjer potrebujemo odlično vidljivost ter moramo hitro se odzvati na ovire

Namestitev v naše vozilo

Ko kupujemo H7 LED ali H4 LED žarnice za avto, se moramo prepričati, da jih bo možno namestiti v naše vozilo. Veliko modelov zahteva svoj pritrdilni mehanizem, ki ga dobimo v kompletu ali pa ga moramo dokupiti. Možno je, da bo potrebna manjša modifikacija glavni električni žici, ki vodi do naših žarometov. V vsakem primeru namestitev ni zahtevna, ampak je dobro, če se prej pozanimamo kaj točno potrebujemo, saj bomo tako lažje kupili prave H7 LED žarnica za naše vozilo.

Preberite tudi naslednji članek: Avtomobilski strešni nosilci za prevoz več tovora

Iz iste kategorije: