LED avtomobilski žarometi
Avtomoto admin  

Avtomobilski del najboljših proizvajalcev na trgu

Številni avtomobilski deli so v zadnjih letih v avtomobilski industriji doživeli skokovit razvoj. Med njimi so tudi avtomobilski žarometi. V preteklosti so osrednjo vlogo igrale halogenske žarnice, ki so jih kasneje zamenjale ksenonske. Tudi te se počasi poslavljajo s trga, saj jih izpodrinja predvsem LED tehnologija. Za LED razsvetljavo namreč velja, da je bolj varčna in ima daljši življenjski rok trajanja. Tudi LED žarometi za avto so veliko varčnejši, dolgoživi in nenazadnje tudi svetlejši.

Primerjava LED žarometov s halogenskimi žarometi

Trditev, da so LED avtomobilski žarometi najboljša izbira na trgu, je podkrepljena s številnimi preizkusi in testi, ki jih opravljajo v sklopu raziskav, ki so povezane z avtomobilsko industrijo. Dokazano je, da sodobni LED žarometi najboljših proizvajalcev na trgu zagotavljajo zelo dobro ali vsaj dobro svetilnost. To je še posebej očitno, če tovrstne žaromete za avto primerjamo s halogenskimi. Halogenske žarnice nikakor ne moremo primerjati oziroma meriti z LED žarometi.

LED žarometi za avto se zelo izplačajo

Vemo, da nikoli ne smemo varčevati takrat, ko je v igri naša varnost in tudi varnost vseh drugih ljudi. LED žarometi in tudi ksenonski žarometi so vsekakor vredni svojega denarja, kljub temu da je cena zanje kar visoka. Zagotavljajo nam, kot že rečeno, precej boljšo osvetlitev ceste kot pa halogenski žarometi. Prav tako so povsem enako koristni tudi sistemi za samodejno prilagajanje snopa.

LED avtomobilski žarometi

Lahko se celo zapeljete na testno vožnjo. V praksi to pomeni, da se lahko ob nakupu avtomobila dogovorimo s prodajalcem za testno vožnjo v mraku oziroma v temi. Tako se bomo lahko tudi sami najlaže in tudi najhitreje prepričali, kako zelo dobri in učinkoviti so LED avtomobilski žarometi.

Prednjih meglenk ne bomo potrebovali

Še ena od izjemnih prednosti je tudi ta, da če imamo LED žaromete, potem prednjih meglenk pri našem jeklenem konjičku sploh ne bomo potrebovali. Pri avtomobilih, ki imajo LED žaromete, meglenke niso prav učinkovite. Sicer nam zagotavljajo boljšo osvetljenost ob strani avtomobila, a je zanje značilno, da hkrati oddajajo tudi veliko količino razpršene svetlobe. Ta pa je v gosti megli lahko zelo moteča. V megli dovolj dobro svetijo že samo žarometi. Meglenke pa so zgolj koristne samo pri tistih avtomobilih, kjer je njihova funkcija tudi osvetljevanje ceste v ovinkih.

YouTube video

Pomembno je tudi to, da vemo, da je v megli potrebno izklopiti snop dolgih luči. Pri tem izklopimo avtomatiko in preklapljajmo samo ročno.

Avtomobilski žarometi so povezani s navigacijskimi kartami

Za nekatere žaromete je značilno, da so povezani tudi z navigacijskimi kartami. To jim vsekakor omogoča, da lahko kaj hitro prepoznajo, ali smo na avtocesti, na podeželju ali pa v mestu. Na ta način žarometi za avto prilagajajo svetlobo cesti in tudi vsem udeležencem v prometu.

Vožnja z žarometi velja vsekakor za veliko bolj sproščeno, še posebej pa pri daljši vožnji. Na cilj zato lahko pridemo tudi veliko bolj spočiti. Naložba v žaromete je v resnici naložba v varnost.

Povsem nova dimenzija avto svetil

Med avtomobilskimi žarometi se pojavlja tudi povsem nova dimenzija avto svetil, ki se imenuje laserski žarometi. V sodobnem času jih zelo pogosto uporabljamo. Za svoje delovanje porabijo zelo malo energije. Tako nam ostane veliko več energije za upravljanje hibrida ali električnega vozila. Prav tako je njihova izjemna prednost ta, da zasedejo veliko manj prostora. Posledično imajo dizajnarji veliko večjo fleksibilnost pri oblikovanju bolj aerodinamičnih oblik. Več avto delov lahko spravijo pod pokrov motorja.

Kje lahko posegamo po najboljših tovrstnih avto delih?

Avtomobilski žarometi na splošno veljajo za naprave, ki so pri nas na trgu dobro dostopni. Sebi primerne najdemo v večini trgovin, ki se ukvarjajo s prodajo avto delov. Še najbolj pa se nam njihov nakup splača v najbolj priznani spletni trgovini, ki na svoje spletne prodajne police postavlja žaromete za avto najboljših proizvajalcev, ki niso poznani samo pri nas, ampak tudi drugje po svetu. Spletni nakup žarometov pa je pametna odločitev tudi zato, ker so avtomobilski žarometi na tem mestu lepo predstavljeni, prav tako pa lahko vidite kaj je na zalogi in si sortirate izdelke po denimo proizvajalcih.

Med spletnimi policami lahko izbiramo med zelo veliko vrstami žarometov. Če sami ne vemo, katera vrsta bi nam najbolje ustrezala, je najbolje, da nam pri tem pomagajo kar spletni trgovci. Z njimi lahko v stik stopimo kar preko telefonskega pogovora ali pa jim pošljemo mail, v katerem jim napišemo vse, kar nas zanima v povezavi z žarometi za naš avto.

Vsako vozilo je izdelano iz nešteto delov in prav vsak del mora opravljati svojo funkcijo. Če kateri del avtomobila odpove ali ne deluje več tako, kot bi moral, ga je treba čim prej zamenjati. Med številnimi deli vozil se nahaja tudi tako imenovani homokinetični zglob za avto. Homokinetični zglob za avto omogoča bolj zmogljivo vožnjo. Preberi več …

Iz iste kategorije: