Amortizerji
Avtomoto admin  

Amortizerji za vaše vozilo

Amortizerji so zelo pomembni za vaša vozila, saj omogočijo voznikom in potnikom bolj prijetno vožnjo, ne glede na to kakšen je teren in po kakšnih cestah in poteh se vozimo. Amortizerji se najbolje izkažejo, ko je teren po cestah neprimeren oziroma naraven izven urejenih poti, kjer se v večini vozijo terenska vozila in džipi urejeni z primernimi amortizerji oziroma dobrimi blažilniki.

Zelo pomembno je da so blažilniki oziroma amortizerji redno vzdrževani in pregledani, saj v drugem primeru lahko pride do kakšne nesreče, ki si je vsekakor ne želimo.

Najbolj nevarni so razmajani amortizerji

Ena izmed najbolj nevarnih stvari je da na servisu ne opazijo takoj obrabljenost amortizerjev in ti lahko povzročijo veliko težav. Ko so amortizerji obrabljeni se to kaže z puščanjem olja. Pomembno je da so redno servisirani in pregledani, ter da neprestano delujejo in so v stalnem gibanju, saj tako zdržijo veliko dlje časa, kot pa tisti, ki veliko stojijo in se ne uporabljajo redno.

Amortizerji

Redno vzdrževani amortizerji vam lahko omogočijo varno in prijetno vožnjo po vseh možnih terenih, ki jih boste prepeljali z vašim vozilom. V nasprotnem primeru pa zna biti vožnja precej neprijetna in trda, saj so blažilniki že stari in ne vzdrževani in v takem primeru lahko naredijo precej več škode, kot pa koristi. Vedno ko se odpravljate do mehanika ali servisa je dobro, da povprašate po amortizerjih, če čutite kakšne spremembe in se vam zdi vožnja neprijetna in nekoliko spremenjena, kot na začetku.

Amortizerji na spletnih straneh

Če se na amortizerje dobro spoznate, potem jih lahko naročite na internetu kar sami. Ena izmed najbolj obiskanih strani glede avto delov je silux.si, kjer najdete skoraj vse za svoje vozilo. V tem primeru najdete tudi veliko različnih amortizerjev po zelo ugodnih cenah, saj je spletna stran silux.si znana po zelo ugodnih avto delih.

YouTube video

Če pa se ne spoznate na amortizerje najbolje, potem pa vam svetujemo, da obiščete avto mehanika, ki mu zaupate in vam bo ta znal najbolje svetovati, pogledati in preveriti amortizerje, ter jih tudi zamenjati starega za novega. Če ne želite amortizerjev naročevati sami pa to naredi tudi avto mehanik in vam ga nato tudi zamenja.

Iz iste kategorije: