Zdravje admin  

Pšenična trava

Zagotoviti vse hranilne snovi telesu ni tako enostavno, sploh pa ne, če se ne držimo smernic zdravega življenja in sem sodi prav zdrava prehrana. Je pa res, da se dandanes ljudje že zelo zavedamo pomena zdrave prehrane in kakšen vpliv ima ta na naše telo, dobro počutje in življenje nasploh. Zato je pšenična trava (https://www.nutrisslim.com/bio-psenicna-trava-v-prahu-250g) postala skoraj obveza vsake kuhinje.

Ne samo, da so jo poznali že ogromno let pred nami in, da so jo uživali tudi naši predniki, dandanes je že zelo priljubljena, saj je bogata z raznimi vitamini, hranilnimi snovmi in drugimi sestavinami, ki imajo enkraten učinek na naše telo. Tako vitamin C ohranja ravnovesje imunskega sistema, ščiti celice pred oksidativnim stresom, povečuje absorbacijo telesa, pomaga pri nastajanju kolagena, ki je odličen za zdravje las, zob in kože, pomaga pri delovanju živčnega sistema, sprošča energijo pri presnovi, prispeva k zmanjševanju utrujenosti, itd.

Poleg omenjenega vitamina C je trava bogata z vitaminom A, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdrave sluznice, presnovi železa, delovanju imunskega sistema, ohranjanju vida, itd. Tudi krom je tisti, s katerim se ponaša pšenična trava in je izjemno bogata z njim, zaradi česar je vzdrževanje normalne ravni glukoze v krvi enostavneje, ima pa vlogo tudi pri presnovi makrohranil. Beljakovine pa pomagajo pri povečanju in vzdrževanju mišične mase ter hranijo zdravje kosti.

Torej, če želimo pozitivno vplivati n avse zgoraj naštete snovi, je dovolj, da redno uživamo pšenično travo, zaradi katere nam bo telo zagotovo zelo hvaležno in seveda bomo ostali zdravi. Pomembno je skrbeti za preventivo, saj le s pomočjo te lahko ohranjamo zdravje. Zdravje pa je izjemno pomembno saj vpliva na vsa področja našega življenja in na splošno počutje ter zadovoljstvo.

Gre za enostavno a zelo učinkovito rešitev, ko želimo doseči enkratne rezultate s popolnoma naravnimi snovmi in izdelki, ki ne morejo ob priporočenem uživanju slabo vplivati na naše zdravje, počutje in nas ploh na telo.

Iz iste kategorije: