Avtomoto admin  

Cerade za avto ščitijo avtomobil pred točo

Cerade za avto spadajo pod pomembno opremo za avtomobil, saj ščitijo vozilo pred poškodbami, ki jih ustvarjajo vremenski pojavi, kot je toča, močan dež, neurje, močno sonce in močan veter. Nakup avtomobilskega pokrivala predstavlja dobro dolgoročno naložbo, saj vozniki vozil z njihovo uporabo prihranijo denar, ki bi ga sicer porabili za draga popravila v avtomehaničnih delavnicah.

Toča namreč poškoduje zunanje plasti barve avtomobila in pri tem ustvari tudi udrtine, ki jih je z domačimi orodji nemogoče popraviti. Cerada proti toči zato avtomobil varuje pred poškodbami in udrtinami, saj je izdelana iz posebnih materialov in dodatne obloge iz pene, ki preprečuje, da bi se kepe toče ob padcu dotaknile avtomobila.

Enostavna namestitev pokrivala za avtomobil

Cerade za avto je mogoče kupiti v različnih velikostih, ki se prilegajo posameznemu modelu avtomobila. Ta dodatna oprema, ki ščiti avtomobil pred točo, je na voljo tako za velike avtomobile kot so terenska vozila in karavani ter za manjše avtomobile. Dodatna oprema po meri nudi boljšo zaščito pred točo, saj ustrezno in v celoti pokriva vse bočne, sprednje in zadnje dele avtomobila.

Pokrivalo, ki ščiti avtomobil pred točo, je mogoče enostavno namestiti s pomočjo treh napenjalnih elastik na različnih delih avtomobila. S tem zagotovimo dobro pritrditev pokrivala, ki ne sme biti preveč ohlapno in se mora zato dokaj tesno prilegati na avtomobil. To je še posebej pomembno, kadar točo spremlja tudi neurje in močnejši sunki vetra, ki bi lahko pregrinjalo odkrili.

Lastnosti dodatne opreme, ki ščiti avtomobil pred točo

Oprema za avto Withcar v svoji ponudi nudi takšne cerade za avto, ki avtomobil ščitijo pred točo z dodatno bočno zaščito na sprednjem in zadnjem boku vozila. Hkrati pa je ta pokrivala za avtomobil mogoče bolj tesno zapeti, saj omogočajo zapenjanje na sprednjem in zadnjem odbijaču ter na sredini avtomobila pri stranskem ogledalu.  

YouTube video

Če bo avtomobil dlje časa pokrit s pregrinjalom proti toči, tedaj je dobro izbrati takšnega, ki ima vsaj dve odprtini za pretok zraka. Ti odprtini preprečujeta kondenzacijo in nabiranje vlage pod pokrivalom. Prav tako je dobro izbrati takšno pokrivalo za avtomobil proti toči, ki mu je v paketu dodana tudi vreča za enostavnejše shranjevanje in hrambo.

Če niste prepričani ali se približuje nevihta s točo in morate na svoj avto namestiti zaščitno pokrivalo, vam lahko pomaga radarska slika padavin v realnem času.

Strešni nosilec za avto je sestavljen iz štirih osnovnih nog, dveh ustrezno dolgih prečnih palic, pritrdilnega kompleta ter ključavnice. Preberi več …

Iz iste kategorije: