Dom in družina admin  

Kegerator ohranja vaše pivo hladno in ne spremeni okusa

Kaj je kegerator?

Preprosto povedano, kegerator je hladilnik, ki je bil zasnovan tako, da hrani sodček (običajno pivo) in ima pipo za točenje piva v kozarec. Od tu tudi njegovo ime »keg » (sodček) in »refrigerator« (hladilnik). Obstaja več slogov, odvisno od velikosti sodčkov, kje ga želite hraniti in kje želite pipo za točenje. Večina modelov je opremljena s hladilnikom, ki ga ponavadi vidimo v hotelskih sobah in ima pipo nameščeno na vrhu.

Želite, da naprava ohranja pivo pri konstantni temperaturi približno 0-4 stopinj Celzija (lahko se razlikuje glede na vrsto piva). Temperaturo lahko nadzorujemo in prilagajamo, zato bi bil bilo pametno poiskati model z digitalnim zaslonom.

Tlak zagotavlja, da je pivo pravilno karbonizirano. Običajno bodo za to poskrbeli regulatorji, včasih pa jih boste morali nastavljati ročno, da dosežete želeni rezultat.

Potrebne komponente kegeratorja

Sem spadajo regulator, spojnik, jeklenka za CO2, cevi, stolp za pivo in ključ. Velika večina kegeratorjev kot je npr. Versonel VSL155TDSS kegerator vključuje te dele, vendar jih nekateri nimajo, zato preverite, ali so vsi vključeni v paket.

Število pip

Vedeti morate, koliko piva želite hraniti. Če imate samo eno vrsto piva, bo kegerator z eno pipo povsem dovolj; če želite imeti dve ali več piv, poiščite enoto z več pipami. Konfiguracija z dvojno pipo je najbolj razširjena na današnjem trgu.

Pipe

Cenejši kegeratorji imajo pogosto na izbiro samo eno pipo. Obstaja večje število modelov z dvema pipama, če pa imate na voljo večji proračun, lahko izberete tudi tri pipe. Ko izbirate število pip, se boste morali odločiti, ali želite več kot 1 pipo in 1 vrsto piva. Če tega ne storite, je ena pipa dovolj. Osebno ima moj domači bar 2 pipe, saj imam rad pivo in jabolčnik.

YouTube video

Spojka

Spojka za sodček je povezava, ki poveže črpalko za pivo / pipo in plinski vod s sodčkom. Presenetljivo je, da različni pivski sodi zahtevajo različne spojke, odvisno od znamke piva in ali uporabljate domače ali komercialne sodčke. Domači sodčki običajno zahtevajo kroglični zatič, komercialni sodčki pa Sankey spojko. Obstaja več različic Sankey spojk, odvisno od blagovne znamke piva, ki ga hranite. Na primer, veliko priljubljenih ameriških piv uporablja ameriški Sankey (D), evropske blagovne znamke pa uporabljajo evropske različice (S) (G) in (U). Jaz ima Sankey, ker ne varim svojega piva in ne uporabljam komercialnih sodov.

Iz iste kategorije: