Darila in promocija Matej  

Kje dobiti reklamne table in druge promocijske materiale?

Za uspešno promocijo bomo potrebovali kar dosti reklamnega materiala. Seveda je to odvisno od tržne strategije podjetja, a načeloma se držimo preverjenih rešitev, ki nam prinašajo dobre rezultate. Zato se bomo poslužili učinkovitega promocijskega materiala, verjetno kar raznolike zbirke različnih izdelkov za pospeševanje prodaje.

Kar nekaj priljubljenih opcij imamo, izstopajo morda velike in opazne reklamne table, a prav tako se lahko dobro obnesejo še številni drugi izdelki, ki jih pripravljamo za ta namen. Če lahko na površino prenesemo promocijske motive in napise, bomo marsikaj lahko izkoristili za namen oglaševanja.

Da bi dobili zares kvaliteten in učinkovit promocijski material, se splača te izdelke naročiti pri izkušenih proizvajalcih. Veliko tovrstne ponudbe dobimo pri tiskarjih, ki se specializirajo za promocijske izdelke.

A pozor, ni nujno, da bomo vedno dobili zelo široko ponudbo. Povsem drugače je, če se zanimamo za izdelavo reklamne table ali pa nas zanimajo zgolj enostavne promocijske tiskovine, kot so reklamni letaki. Tu je ponudba zares široka, zato ne moremo vedno računati na to, da bo vsak tiskar lahko opravil vsako delo. Če imamo v mislih kakšne izdelke, ki so zahtevnejši za izdelavo, bomo imeli več dela že z iskanjem pravega izvajalca.

Reklamne table se uporabljajo za oglaševanje ponudbe in zbujanje pozornosti pri ciljni publiki

Reklamne table so lahko zahtevne za izdelavo

Promocijske izdelke med seboj razlikujemo po različnih kriterijih, lahko tudi po tem, kako težko jih je izdelati oziroma pripraviti. S tega vidika so nekateri promocijski materiali precej enostavni, saj jih lahko natisnemo na papir. Za izdelavo drugih izdelkov se bomo morali bistveno bolj potruditi, zahtevajo uporabo posebnih naprav in surovin.

Slednje vsekakor velja za reklamne table, čeprav se tudi te včasih izdelujejo v kakšnih bolj preprostih variantah. Med najbolj preproste oglasne table se uvrščajo tiste, ki jih polepimo z promocijskimi motivi, natisnjenimi na papir. V tem primeru potrebujemo le ustrezno podlago, ki je včasih kar lesena, ter lepilo, da lahko na površino namestimo natisnjene promocijske motive. A to je le ena možnost, ki jo imamo pri izdelavi oglasnih tabel.

Različne tehnike tiska nam nudijo različne možnosti pri izdelavi promocijskega materiala. Pogosto se uporablja digitalni tisk za neposredno tiskanje promocijskih motivov na površine iz različnih materialov, tako lahko pripravljamo tudi kovinske ali plastične oglasne table. Čeprav gre morda za velike kovinske table, ni nujno, da bo izdelava zelo zahtevna ali draga – s primerno opremo lahko te materiale dokaj enostavno, hitro in poceni obdelujemo.

YouTube video

Spet ugotovimo, da je veliko odvisno od posameznega izvajalca. Če za izdelavo promocijskega materiala izberemo dobrega ponudnika, bomo našli izvrstno ponudbo in nadvse prepričljive rešitve, tudi če se zanimamo za nekoliko zahtevnejše izdelke.

Posebne rešitve za reklamne table

Oglasne table so s tega vidika morda svojevrstna posebnost, saj nam omogočajo mnoge prilagoditve. Lahko se sicer zadovoljimo z običajnimi tablami, na katerih prikazujemo svoje promocijske motive, lahko pa njihov učinek še nadgradimo, če poznamo te dodatne možnosti.

Zelo priljubljene so recimo osvetljene reklamne table, ki imajo dodatno osvetlitev ali pa kar lastne svetlobne elemente. To ni nikakršna novost, neonski napisi imajo dolgo zgodovino in so vseskozi zelo priljubljeni, seveda so se tudi v preteklosti uporabljali še mnogi drugi svetlobni znaki in napisi.

Če se zanimamo za takšne izdelke, moramo upoštevati dodatne komplikacije pri izdelavi. Sam digitalni tisk v tem primeru gotovo ne bo dovolj, izdelava vključuje še veliko dodatnega dela, s tem neizogibno nastanejo tudi dodatni stroški in druge preglavice.

Gotovo pa so na voljo rešitve za praktično vsako situacijo. Glede na to, da o učinku promocijske akcije v veliki meri odloča tudi kreativnost pri izdelavi promocijskih materialov, je nemara pametno investirati v domiselne in dovršene reklamne table, sploh če bomo s kakšnimi dodatnimi funkcijami uspešneje pritegnili pozornost in publiki predstavili svojo ponudbo.

Reklamne table lahko izdelujemo z različnimi tehnikami tiska

Reklamne table imajo tudi mnoge alternative

Če naročamo reklamne table pri uglednih proizvajalcih promocijskega materiala, bomo imeli na istem mestu tudi možnost naročila mnogih drugih izdelkov.

To je sicer odvisno od ponudbe posameznega izvajalca. Tiskarji lahko recimo opravljajo tudi tisk majic, ni pa to nujno, saj za tisk na tekstil potrebujemo posebne naprave. Lahko tiskamo z digitalnim tiskom, za večje število majic pa je bolj primeren sitotisk.

Ker gre za priljubljena promocijska sredstva, imajo mnogi ponudniki promocijskega materiala tudi možnost priprave poljubno oblikovanih tekstilnih izdelkov. Predvsem je seveda veliko povpraševanja po majicah, a tudi drugi tekstilni izdelki so lahko zelo zanimivi. Zato tu ne izstopa le tisk majic, temveč tudi vezenje in druge oblike obdelave tekstilnih izdelkov.

Nadalje imamo za reklamne table še kar nekaj zanimivih alternativ. Promocijo pogosto izvajamo s kakšnimi manjšimi in enostavnimi sredstvi. Med tiskovinami pogosto posegamo po letakih, zloženkah in plakatih, lahko najdemo tudi tiskovine v večjih formatih, s temi nadomestimo dražje kovinske table in podobne rešitve.

Nato pa pridemo še do drobnih izdelkov, ki se pogosto uporabljajo za namen promocije. To so kakšne uporabne drobnarije, recimo kemični svinčniki in vžigalniki. Tudi na te izdelke lahko natisnemo promocijska sporočila, a ponudba je spet odvisna od tiskarja oziroma izvajalca.

Iz iste kategorije: