Nasveti in posel Tehnologija Matej  

Poenostavite si tisk nalepk

Nalepke pogosto potrebujemo, saj so vsestransko uporabne. Ponujajo nam dobrodošle funkcije, ki jih bomo lahko dobro izkoristili. A za to potrebujemo kvaliteten material, s katerim bomo res dosegli zastavljen namen. Ravno zato iščemo brezhiben tisk nalepk, ki nam pošilja kvaliteten končni rezultat.

Dosti odgovornosti za dober rezultat imamo sicer tudi sami. Pripraviti moramo ustrezen motiv za tisk na nalepko, prav tako je treba ob naročilu točno opredeliti pričakovanja in zahteve, ki jih imamo.

Včasih niti nismo posebej zahtevni, kaj lahko pa se zgodi, da bomo potrebovali tudi kakšne naprednejše rešitve. Splača se torej poznati ponudbo, da lahko najbolje izkoristimo tiste možnosti, ki nam najbolj ustrezajo.

Tisk nalepk v spletni tiskarni

Ena izmed najbolj preprostih možnosti je ta, da izkoristimo prednosti, ki jih ponuja spletna tiskarna. To je zelo atraktivna opcija za tiste, ki pri izdelavi nalepk niso posebej zahtevni. Kar preko spleta lahko namreč opravimo prav vse potrebno za naročilo in izdelavo nalepk, material pa nato prejmemo na svoj naslov.

Z vidika samega postopka je to gotovo najboljša rešitev. Poleg tega na istem mestu pogosto najdemo še druge možnosti, recimo tisk kuvert in drugih enostavnih tiskovin, kar se splača izkoristiti.

YouTube video

Tudi tak tisk nalepk sicer zahteva pripravo ustreznega motiva, sami imamo odgovornost za oblikovanje pravih motivov za nalepke. Včasih se tu srečujemo s posebnimi zahtevami, ki nam delo lahko zakomplicirajo, lahko pa ga tudi poenostavijo.

Predvsem za varnostne in opozorilne nalepke recimo veljajo predpisi, ki določajo oblike, velikosti in motiv na nalepki, tako da se ne bo treba posebej obremenjevati z oblikovanjem. Drugače je pri kakšnih promocijskih in dekorativnih nalepkah, te je treba zelo lepo oblikovati, da res dobro opravijo svoje delo. Pri tem nam spletna tiskarna običajno ne more pomagati.

Spletna tiskarna omogoča enostaven in ugoden tisk nalepk, če nimamo posebnih zahtev

Tisk nalepk v spletni tiskarni ima to prednost, da je zelo enostaven, je tudi zelo hiter, saj večinoma poteka kar avtomatsko. Posledično lahko pričakujemo ugodno ceno, kar je dobrodošlo pri vsakem projektu, ki vključuje tisk večjega števila nalepk.

To so ključne prioritete, zaradi katerih se odločamo za naročilo preko spleta. Jasno pa je, da ne moremo pričakovati posebne fleksibilnosti ali naprednih opcij, zato pride ta možnost v poštev le za kakšne enostavne projekte. Pogosto bomo te prednosti dobro izkoristili, včasih pa bodo prevladale omejitve in bomo morali poiskati druge rešitve. Na srečo tudi teh ne manjka.

Tiskarna za tisk nalepk in drugih tiskovin

Največ možnosti bomo našli pri profesionalnih tiskarnah, ki ponujajo tudi tisk nalepk. To je zelo pogosta storitev, saj je po nalepkah veliko povpraševanja. Poleg tega nalepk ni posebej težko pripraviti, tudi če imamo kakšne dodatne zahteve.

Pogosto se odločamo recimo za različne dimenzije in oblike, prilagojen izrez je lahko poseben izziv. Še bolj pozorni bomo pri naročilu nalepk za različne materiale, tu se pojavljajo nekatere zahteve, ki jih preprosto ni za tisk kuvert in drugega pisarniškega materiala.

Nalepke se pogosto uporabljajo na zunanjih površinah, te nalepke morajo biti odporne na neugodne razmere, prav tako morajo biti pripravljene na lepljenje na različne materiale. Hitro se lahko srečamo z večjimi izzivi, ki jih lahko reši le fleksibilen tiskar s posebej pripravljenimi rešitvami.

Včasih se izkaže, da tisk nalepk sploh ni prava možnost za namen, ki ga imamo. Morda bo možno motive predstaviti tudi na druge načine. To recimo velja za nalepke in etikete, ki jih uporabljamo za označevanje kakšnih izdelkov – včasih je možen tisk neposredno na embalažo.

To nam omogoča tampotisk, ki se uporablja za tisk na plastiko in druge materiale, predvsem za tisk manjših motivov na neravne površine. Najdemo odlične rešitve, ki so lahko veliko boljše kot tisk nalepk. Te možnosti bodo zelo dobro izkoristili zahtevnejši naročniki, ki jih zanima celovita priprava kvalitetnih končnih izdelkov. Pogosto se tampotisk recimo uporablja za pripravo promocijskega materiala, kot so vžigalniki. A na voljo imamo tudi druge domiselne rešitve, če imamo posebna pričakovanja pri tisku.

Tisk nalepk omogoča nekaj dodatne prilagodljivosti

Izkušeni tiskarji ne ponujajo le mnogih tehnik tiska in možnosti priprave raznovrstnih tiskovin, na istem mestu bodo tudi opcije za naknadno obdelavo materiala. Tudi tisk nalepk je možno še dodatno prilagoditi. Nenazadnje je to že izrez nalepk, še bolj zanimive pa bodo morda še druge opcije.

Pogosto imamo tudi za tisk nalepk nekatere posebne zahteve

Ena izmed priljubljenih možnosti je perforacija, ki je zelo uporabna pri materialih, s katerimi ponujamo interaktivno funkcijo. Ne le pri nalepkah, tak način dodatne obdelave se uporablja tudi pri kakšnih letakih, brošurah, včasih tudi pri kuvertah, v revijah in podobno. Povsod, kjer želimo prejemniku omogočiti enostavno odstranitev skrbno pripravljenih vsebin, je perforacija zelo dobrodošla rešitev. Domiselne učinke dosežemo celo pri promociji, značilno je tudi anketiranje na podoben način.

Takšne opcije so zelo dobrodošle, če želimo pripraviti res učinkovit material. Kombiniramo lahko različne tehnike in tiskovine, z nekaj domišljije lahko pridemo do izvrstnih končnih izdelkov, s katerimi bomo povsem zadostili pričakovanjem pri uporabi.

Tako bomo tisk nalepk še nadgradili, če seveda najdemo pri tiskarju ustrezne možnosti.

Iz iste kategorije: