Uncategorized admin  

Pri dnevnosobnih programih je v ospredju minimalizem

Če v tem hipu pregledamo trende notranjega oblikovanja, je pri dnevnosobnih programih najbolj v ospredju minimalizem. Ta prevladuje tako v oblikah kot samih postavitvah. Barvna lestvica za pohištvo v dnevni sobi je precej skopa – najpogosteje uporabljena je bela barva. Narekovalci trendov pravijo, da tudi v dnevnem prostoru velja Manj je več.

Če ste lastnik manjšega stanovanja, je verjetno tudi vaša dnevna precej majhna. Morda jo obenem uporabljate tudi za spalni prostor. V tem primeru jo je treba še toliko skrbneje opremiti. Manjše dnevne sobe imajo praviloma na voljo manjše stene. Strokovnjaki svetujejo, da se v takšni situaciji odločite za nakup vsaj ene večje visoke vitrine – z njo boste pridobili kar nekaj več prostora za shranjevanje. Dobrodošli so tudi regali za dnevne sobe manjših dimenzij.

Če želite imeti razgibano dnevno sobo, naj bodo pohištveni elementi v različnih višinah.

Barve, materiali in elementi v dnevni sobi

V dnevni sobi lahko harmonijo dosežete z izbiro materialov, barv in oblik posameznih pohištvenih elementov. Ti morajo biti usklajeni s središčno točko sobe. Razgibanost prostora dosežete tudi tako, da kupite komodo in vitrino različne višine. Pri tem pa nikakor ne smete pozabiti niti na ujemajočo se klubsko mizico. Ta bo prostoru dodala še dodatno mero dinamike in poskrbela za dodatno mesto za odlaganje najrazličnejših predmetov.

Pomembno vlogo ima zagotovo tudi regali za dnevno sobo. Dodaten prostor si lahko ustvarite tudi s pomočjo namestitve polic na steno nad sedežno garnituro. V majhnih dnevnih prostorih se precej rado hitro zgodi, da prostor postane prenatrpan. Situacijo lahko rešite s pomočjo večjega ogledala. Ta lahko hipoma spremeni celotni vtis dnevnega prostora.

YouTube video

Navadni, kotni in kombinatorni kotni regali za dnevno sobo

Najbolj priljubljeni regali za dnevne sobe so pravilne, kvadrataste oblike. Na razpolago so v vseh mogočih oblikah – na primer v obliki visečih regalov za steno, in to v različnih barvnih odtenkih. Pogosta izbira so tudi kvadratasti, vzdolžni in stopničasto vzpenjajoči regali, kjer ima prav vsaka naslednja omara vertikala po eno odlagalno mesto več.

Omenjeni dnevni regali za dnevno sobo lahko služijo kot dodatni ali pa kot osnovni knjižni regali, lahko tudi celo kot omare ali kot posebno dodatno pohištvo. Tudi moderno zasnovani regali za dnevno sobo se ponašajo s številnimi prednostmi, še zlasti po svoji raznoliki kombinatoriki ter igri materialov in barv.

Iz iste kategorije: