Zdravje admin  

Zobni implantati so primerni za vse starostne skupine

V nekaterih primerih zobni vsadki niso primerni za vstavljanje

Čeprav so zobni implantati primerni za vse ljudi, pa jih v nekaterih primerih ni priporočljivo vstavljati. Pri tem na primer mislimo na bolnike, ki imajo sistemske bolezni, na primer AIDS. Enako velja za osebe srčno-žilnih bolezni. Zobne vsadke pa lahko prejmejo bolniki s sladkorno boleznijo, zmerno osteoporozo. Kljub temu pa se je pred odločitvijo za implantate v vsakem primeru najbolje posvetovati s svojim zobozdravnikom.

Za zdravje zob je pomemben pogost obisk zobozdravnika.

Sicer pa so zobni implantati v večini primerov izdelani iz titanove zlitine. To pomeni tudi to, da po vstavitvi takšnega vsadka lahko brez kakršnih pomislekov opravite magnetno resonanca oziroma MR.

Kako poteka vstavitev zobnih vsadkov

Potek operativnega posega načeloma poteka v lokalni anesteziji. Najprej se s posebnim pripomočkom oziroma inštrumentom pripravi kostno ležišče. Tja se privije implantat. Nekatere sodobno opremljene ordinacije uporabljajo sistem vodene implantologije. V tem primeru se vstavitev implantata načrtuje kar s pomočjo računalniške tehnologije in posebnih šablon. Pri posegu se pogosto dogradi tudi kostni primanjkljaj. Tako se lahko zobni vsadki bolje zrasejo s kostjo. Na koncu se sluznica zašije s šivi. Poseg vstavljanja implantatov navadno traja nekje od 20 do 30 minut. Po posegu je možna oteklina ali pa rahla bolečina. Oboje relativno hitro mine, še posebej če si pacient pomaga z analgetiki in dnevom počitka.

YouTube video

Zobozdravnik ne poskrbi samo za zdravje vaših zob

Sodobno zobozdravstvo je zelo napredovala. Zobozdravnik današnjega časa vam ne ponuja samo ponovnega zdravja vaših zob oziroma ustne votline, temveč tudi nadvse privlačen nasmeh. Omogočene so vam namreč tudi številne storitve s področja estetskega zobozdravstva. Pri tem na primer mislimo na beljenje zob, zobne luske, zobne implantate.

Iz iste kategorije: