Dom in družina Matej  

Ocena plinskega žara Weber E-210

Kaj je Weber Spirit E210?

Weber Spirit E 210 je prenosni žar, ki vam omogoča, da z uporabo plina pečete kolikor vas je volja. Ta žar ima nadzorno ploščo na sprednji strani in dve stranski mizi iz nerjavečega jekla, ki ju je mogoče zložiti za enostavno manevriranje in shranjevanje.

Toplota

Elektronski vžig pri plinskem žaru Weber Spirit II E-210 vam omogoča takojšnje plamene s pritiskom na gumb. Neverjetno je, kako hitro se žar segreje. Kljub temu, da ima samo dva gorilnika in dokaj nizek BTU, doseganje 500 stopinj v približno 10 minutah ni problem.

Kot smo opazili pri pregledu žarov Weber Genesis, ima Weber resnično talent za ustvarjanje toplotno učinkovite konstrukcije, ki vam daje največjo vrednost za vsak BTU, ki ga gorilniki proizvedejo. Tudi kakovost in debelina kovine pomagata pri dobrem zadrževanju toplote. Žar Spirit nadaljuje ta trend.

YouTube video

Kuhanje z žarom Weber Spirit E210

Da bi dobili sliko o velikosti žara, vam lahko povem, da na njega enostavno zložite približno 18 burgerjev. Brez težav lahko speče tudi nekaj piščancev.

Na cenejših žarah je polna obremenitev kuhalne površine lahko problem zaradi neenakomernega kuhanja in vročih / hladnih točk. Na tem žaru je kuhanje zelo enakomerno. Zaradi odličnih rešetk iz litega železa vaša hrana dobi značilen odtis.

Težave

Nobena od majhnih težav pri žaru Spirit E210 ali Spirit E220 vas ne bo odvrnila od nakupa. Lahko naletite na majhne stvari, kot je nameščanje plinskega rezervoarja, ki je malce zapleteno, saj ga morate dvigniti na kavelj v majhnem predelu.

Vendar to izdelku ne prepreči, da doseže tisto, za kar je bil narejen: odlično izkušnjo peke na žaru.

Iz iste kategorije: