Moda in obleke admin  

Dnevne leče ali mesečne leče?

Ko se odločimo, da bomo nadomestili naša korekcijska očala s kontaktnimi lečami, se kaj hitro znajdemo pred pomembnim vprašanjem, katero vrsto kontaktnih leč izbrati. Naj izberem dnevne ali mesečne leče? V nadaljevanju vam bomo našteli nekaj poglavitnih razlogov zakaj bodo dnevne leče veliko boljša izbira.lece

Dnevne leče se od mesečnih leč ločijo po dolžini trajanja nošenja le teh. Dnevne se torej nosijo en dan, mesečne pa en mesec. Potem se leče zavržejo. Čeprav bi se marsikomu zdelo, da se iz tega razloga veliko bolj izplačajo mesečne leče, saj potrebujemo le en par leč na mesec, pa slika vseeno ni tako zelo rožnata, saj to prinese s seboj kopico drugih skrbi, na katere nepoznavalec niti ne pomisli. Mesečne leče bodo zahtevale od vas veliko več časa, nege in denarja.

Če se najprej navežemo na prva dva vidika, torej čas in nega. Ta dva namreč prideta en z drugim. Mesečne leče terjajo od vas veliko več nege in skrbi kot dnevne. Dnevne leče se po dnevu nošenja namreč zavržejo. Mesečne pa moramo mesec dni skrbno čistiti in shranjevati v posodico za leče. Ob prvi vstavitvi ni razlik med dnevnimi in mesečnimi. Pri drugi vstavitvi pa se že naredijo razlike. Mesečno lečo boste namreč morali, preden jo vstavite v oko, nežno s prsti očistiti. Ta postopek je potreben na vsake toliko časa, saj se na leči naberejo maščobne obloge, katere se v tekočini čez noč ne odstranijo. Pri dnevnih lečah teh skrbi nimate, saj vsak dan odprete novo škatlico z lečami. Zaradi tega boste prihranili tudi čas, še posebej v jutranjih urah, ko se nam vsem mudi v službo in šolo. Poleg tega pa ta nega zahteva tudi več denarja, saj bo na vsak mesec ali dva potreben nakup tekočine za leče.

YouTube video

To je le nekaj razlogov zakaj bodo dnevne leče boljša izbira.

Iz iste kategorije: