Šminke v čudovitih barvnih odtenkih.
Moda in obleke admin  

Izbira šminke glede na ten kože

Preden v drogeriji izberete pravilni ten šminke, najverjetneje mine kar nekaj časa. Izdelke preizkušate na svojih rokah, kjer skušate določiti pravi odtenek glede na svoj ten kože. Le redkim posameznicam v hipu uspe dobiti pravo šminko, ki jo kasneje koristno in pogosto uporablja pri vsakodnevnem ličenju.

Za vas smo pripravili nekaj odličnih nasvetov, ki vam bodo koristno pomagali pri izbiri popolnega odtenka šminke za vsak dan pa tudi za prav posebne priložnosti.

Pri izbiri šminke upoštevajte svoj ten kože

Še preden šminka pristane v vaši nakupovalni košarici, se prepričajte, ali se dobro ujema s tenom vaše kože. Ta je lahko svetel, srednje temen, zagorel ali temen. Ten kože se v tem primeru določa glede na barvo kože okoli ust.

Kakovostne šminke
Šminke za vse priložnosti

Vaš ten je bel ali bled, če je vaša koža zelo prosojna in bleda, sonce pa vas zlahka opeče. Navadno so na obrazu pa tudi drugje prisotne pege in rahla rdečica. Za svetlo polt značilna bleda koža, ki ob izpostavljanju soncu rahlo porjavi. Pri srednje temni polti, koža na soncu hitro porjavi, načeloma pa ni občutljiva.

Za zagorelo polt je značilno, da je koža svetlo rjava ali olivna. Sonce takšne osebe ne more opeči, tudi pozimi je opazna zagorelost. Temna polt kaže zelo temno kožo, ki je sonce prav tako nikoli ne opeče. Lasje so ponavadi črni ali pa zelo temno rjavi. Pri izbiri šminke ključno vlogo igra še barva žil na zapestju. Na takšen način se ugotovi, ali je podton topel, nevtralen ali hladen. Modre in vijolične žile kažejo na hladen podton; zelene na topel; če žile niso ne modre, vijolične in zelene, je podton nevtralen.

Izberite odtenek šminke, ki je za en ali dva odtenka temnejši od naravne barve ustnic

Odtenek šminke za vsak dan lahko hitro najdete tako, da izberete takšnega, ki je za en ali dva odtenka temnejši od naravne barve vaših ustnic. Šminko nanesite le na spodnjo ustnico. Nato barvo spodnje in zgornje ustnice primerjajte med seboj. Če se barvi preveč razlikujeta, odtenek šminke zagotovo ni primeren za vas.

YouTube video

Pri izbiri šminke že vnaprej določite, ali želite večje ali manjše ustnice. Temnejši barvni odtenki ustnice naredijo manjše. Svetlejši odtenki šminke učinkovito pripomorejo k povečanju ustnic.

Iz iste kategorije: